Galeria Shibuichi

Galeria Shibuichi was een galerie voor hedendaagse sieraden in Leça da Palmeira (Portugal). De galerie werd in 2001 op initiatief van Isabel Sequiera (1966) en Pedro Sequiera, zus en broer, geopend. De galerie sloot in 2008.

Geschiedenis
De galerie presenteerde werk van Portugese maar ook van buitenlandse sieraadontwerpers. Er werd samengewerkt met de opleiding Escola Superior de Artes e Design (ESAD): jaarlijks werd een tentoonstelling gemaakt met werk van examenkandidaten: JOA.ESAD.

Al na een jaar verliet Pedro de galerie, omdat hij naar het buitenland vertrok. Isabel runde de galerie tot 2008 en sloot toen de zaak.

Aanvankelijk was de galerie gevestigd in een kleine ruimte in een winkelcentrum in Leça da Palmeira (Portugal). Later verhuisde de galerie naar een grotere ruimte aan Rua Luiza Neto Jorge.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Estefânia de Almeida
Susana Barbosa
Ana Campos
Carla Castiajo
Leonor Guedes
Castello Hansen
Jun Konishi
Hugo Madureira
Kadri Mälk
António Rosário
Pedro Sequiera
Diana Silva
Inês Sobreira
Sven Tali
Manuel Vilhena

Tentoonstellingen (selectie)
2002 – JOA.ESAD.2002 (gecureerd door Ana Campos en Inês Sobreira, met Filipa Alpedrinha, Laura Castellanza, Carla Castiajo, Clara Fusar Poli, Filipa Garcia Fernandes, Telma Oliveira, Rita Paixão Dinis)
2002 – Um (5 december 2002 t/m 31 december 2002) (Susana Barbosa, Ana Campos, Monica Cecchi, Leonor Guedes, Jun Konishi, Nelson Ribeiro, Alexander Schmidt, Isabel Sequiera, Pedro Sequiera, Sofia Serrano, Yoko Shimizu, Diana Silva, Yuki Takahashi, Jorge Vale, Manuel Vilhena)
2003 – Brinco (Estefânia Almeida, Ricardo Barbosa, Susana Barbosa, Filipa G. Fernandes, Leonor Guedes, Hugo Madureira, Vera Manzoni, Inês Sobreira, Pedro Sequiera)
2003 – Fata Morgana (Kadri Mälk)
2003 – JOA.ESAD.2003 (gecureerd door Ana Campos en Inês Sobreira, met Ricardo Barbosa, Mariana Carmona, Carla Castiajo, Filipa Garcia Fernandes, Vera Manzoni, Rita Paixão Dinis, Luciana Pereira)
2004 – JOA.ESAD.2004 (1 juli 2004 t/m 31 juli 2004) (gecureerd door Ana Campos en Inês Sobreira, met Raquel Bartosch, Mariana Carmona, Marta Diogo, Carla Gomes, Vera Manzoni, Catarina Martins, Luciana Pereira)
2004 – Uma Jóia para Ti (Manfred Bischoff, Ana Campos, Vincent Durbak, Karl Fritsch, Castello Hansen, Vratislav Novak, António Rosário, Sonia Ruis de Arkaute, Alessia Semeraro, Pedro Sequiera, Marketa Silena, Deganit Stern Schocken, Nádia Torres)
2006 – Inês Sobreira
2006 – Quando o lobo mau deixa floresta (Pedro Sequiera)

Bibliografie (selectie)
Filipe C. (2019) Contemporary Jewellery in Portugal, From the avant-garde of the 1960s to the early 21st Century. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905658

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/01/14/galeria-shibuichi/

Geef een reactie