The Second New Zealand Jewellery Biennial, Same but Different

The Second New Zealand Jewellery Biennial, Same but Different was een biënnale met reizende tentoonstelling en publicatie met werk van sieraadontwerpers uit Nieuw-Zeeland. De biënnale werd georganiseerd door The Dowse Art Museum.

De tentoonstelling werd gecureerd door Kobi Bosshard en was toegespitst op het dagelijkse werk van de sieraadontwerper: de reguliere praktijk en hoe daaruit in levensonderhoud te voorzien. Getoond werden sieraden die zijn vervaardigd in (kleine) series gericht op de wensen van de klant.

In de catalogus stelt Bosshard dat het doel van een sieraad is aan de vraag van de drager te voldoen een bijzondere of belangrijke gebeurtenis te markeren. Dit in tegenstelling tot het streven naar een artistieke doorbraak of innovatie, het vervaardigen van een (museaal) meesterwerk, het vormgeven van een individuele expressie of het uitdragen van een boodschap. De sieraden in de tentoonstelling waren dan ook allen draagbaar en comfortabel. Met zijn keuzes wilde Bosshard de bezoeker van de tentoonstelling duidelijk maken dat het ook belangrijk is open te staan voor exposities waarin niet wordt gestreefd naar het tonen van innovatieve of artistieke hoogtepunten.

Deelnemende kunstenaars (20)
Paul Annear
Georg Beer
Pauline Bern
Kobi Bosshard
Ann Culy
Andrea Daly
Peter Deckers
John Edgar
Benjamin Flynn
Warwick Freeman
Eléna Gee
Jens Hansen
Lynn Kelly
Stephanie Lambert
Peter McKay
Tania Patterson
Alan Preston
Blair Smith
Grant Thompson
Anthony Williams

Tentoonstellingen (3)
1996 – Same but Different, The Second New Zealand Jewellery Biennial, Auckland Museum, Auckland (Nieuw-Zeeland) (20 september 1996 t/m 27 oktober 1996)
1996 – Same but Different, The Second New Zealand Jewellery Biennial, The Dowse Art Museum, Lower Hutt (Nieuw-Zeeland) (25 mei 1996 t/m 18 augustus 1996)
1997 – Same but Different, The Second New Zealand Jewellery Biennial, Otago Museum, Dunedin (Nieuw-Zeeland) (15 februari 1997 t/m 23 maart 1997)

Bibliografie (selectie)
The Second New Zealand Jewellery Biennial, Same but Different (1996). Lower Hutt: The Dowse Art Museum. OCLC 437375938

Links
• RKD Artists
Wikidata W

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2020/11/15/the-second-new-zealand-jewellery-biennial-same-but-different/

Geef een reactie