(smiling) faces

(smiling) faces, Benedikt Fischer, Pearly White, broches, 2020. Foto Sanna Lindberg, schelp, parelmoer, tentoonstelling
(smiling) faces, Benedikt Fischer, Pearly White, broches, 2020. Foto Sanna Lindberg, schelp, parelmoer, tentoonstelling
(smiling) faces, Benedikt Fischer, Pearly White, broches, 2020. Foto met dank aan Sanna Lindberg©

(smiling) faces was een tentoonstelling van 1 oktober 2020 t/m 17 oktober 2020 in een projectruimte genaamd Barklund & Co te Stockholm (Zweden). Tussen de elf participanten werkzaam in verschillende disciplines was werk van vier sieraadontwerpers te zien. De tentoonstelling werd samengesteld door Rut-Malin Barklund en Hanna Hedman. De inrichting is ontworpen door Joakim Nyström.

Naast sieraden en een foto waren er beeldhouwwerken en wandobjecten te zien, alsook postzegels met daarop een broche van Lin Cheung. Alle objecten waren gerelateerd aan de smiley, de emoticon of emoji: onderdelen van een internationale beeldtaal die aan het begin van het derde millennium met de massale digitalisering een hoge vlucht heeft genomen in het gebruik. Nieuw is het fenomeen niet: de eerste smiley is waargenomen op een Turkse amphora van circa 4000 jaar oud.

De tentoonstelling maakte deel uit van het programma van Stockholm Craft Week. Jenny Damberg schreef er een korte inleidende tekst bij.

Deelnemende kunstenaars (11)
Peter Bauhuis
Åsa Cederqvist
Lin Cheung
Benedikt Fischer
Manon van Kouswijk
Erika Kristofersson Bredberg
Hanne Mago Wiklund
Olof Marsja
threadstories
Carl Richard Söderström
Karol Zarbock

Tentoonstelling
2020 – (smiling) faces, Barklund & Co, Stockholm (Zweden) (1 oktober 2020 t/m 17 oktober 2020)

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2020/10/25/smiling-faces/ ‎

Geef een reactie