Fourways

Fourways was een reizende tentoonstelling waar ringen en armbanden van 4 sieraadontwerpers werd gepresenteerd.

De tentoonstelling werd georganiseerd door Caroline Broadhead, Susanna Heron, Nuala Jamison en Julia Manheim. Allen studeerden zij aan Central School of Art and Design in Londen (Verenigd Koninkrijk). In de expositie was in vier verschillende vitrines in beperkte oplage gemaakt werk te zien van de vier kunstenaars: ieder had een eigen vitrine waarin telkens 5 ringen en 5 armbanden werden getoond. De sieraden zijn gemaakt van materialen als zilver, ivoor, giethars, perspex, verf, ebbenhout, schelpen en katoen.

In Eindhoven werd de expositie geopend op 10 december 1978 om 15:00 door de wethouder van onderwijs en culturele zaken A. Leenders.

Tentoonstellingen
1976 – Fourways, Arnolfini, Bristol (Verenigd Koninkrijk)
1977 – Fourways, Victoria and Albert Museum, Londen (Verenigd Koninkrijk)
1978 – Fourways, Galerie Flora, Eindhoven (Nederland) (10 december 1978 t/m 7 januari 1979)
1978 – Fourways: Julia Manheim, Nuala Jamison, Susanna Heron, Caroline Broadhead, Galerie Ra, Amsterdam (Nederland)
1979 – Fourways, Meerten Sormani Sieradengalerie, Maastricht (Nederland) (13 januari 1979 t/m 7 februari 1979)

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2020/08/05/fourways/

Geef een reactie