The Pool – Amsterdam Jewelry Collective

Floor Mommersteeg, broches, kunststof
Floor Mommersteeg, broches, kunststof
Floor Mommersteeg, broches. Foto met dank aan The Pool©

The Pool – Amsterdam Jewelry Collective is een collectief dat werk -multiples- van sieraadontwerpers presenteert en verkoopt aan de Grimburgwal 4 te Amsterdam (Nederland).

Geschiedenis
Toen Paul Derrez na 21 december 2019 zijn galerie Galerie Ra aan de Nes te Amsterdam (Nederland) ontmantelde werd hij benaderd door iemand van Stadgenoot, een Amsterdamse woningcorporatie. Of hij belangstelling had voor een klein winkelpand op de hoek aan de nabijgelegen Grimburgwal, voor relatief lage huur.

Verzamelaars en kenners Liesbeth den Besten en Jeroen Redel onderzochten vervolgens welke kunstenaars belangstelling hadden voor een winkelpand tegen beperkt tarief. Vijftien sieraadontwerpers bleken geïnteresseerd en gaan met seriewerk dat makkelijk in de markt ligt de uitdaging aan gezamenlijk een winkel te runnen.

Het was aanvankelijk het plan de zaak te openen op 1 april 2020, maar als gevolg van de coronapandemie werd de openingsdatum uitgesteld tot 5 juni 2020.

Participerende kunstenaars (15)
Caroline Bach
Bodó Balázs
Ela Bauer
Marguerite Bones
Anna Carlgren
Paul Derrez
Lindsey Fontijn
Gabriella Goldsmith
Morgane de Klerk
Simon Marsiglia
Floor Mommersteeg
Hisashi Shibata
Thea Tolsma
Chloé Valorso
Andrea Wagner

Bibliografie (selectie)
Cummins, S. (23 maart 2020) Paul Derrez, A brief History of Ra Gallery. Art Jewelry Forum.

Links
• RKD Artists
• Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2020/06/05/the-pool-amsterdam-jewelry-collective/

Geef een reactie