Aan de vooravond van verandering: ambities

Evert Nijland, Bubble, armband, 2018, zilver, glas, Foto Eddo Hartmann
Evert Nijland, Bubble, armband, 2018. Foto met dank aan Galerie Rob Koudijs©
Evert Nijland, Bubble, armband, 2018. Foto met dank aan Galerie Rob Koudijs©

Juist in deze ongekende en onzekere tijden heb ik de knoop doorgehakt en besloten de website binnenkort grondig te laten reviseren door een professionele webbouwer. Ik gooi er wat centen tegenaan. Natuurlijk doe ik dat in de eerste plaats om de website beter en mooier te maken. Maar ik doe de investering ook omdat ik denk dat het juist nu belangrijk is zelfstandigen middels een opdracht te steunen en een hart onder de riem te steken. Doen wat je belangrijk en goed vindt biedt troost en versterking en helpt hopelijk ons allen een gezonde toekomst vorm te geven.

Nu ik op het punt sta met een webbouwer in zee te gaan vraag ik graag uw hulp. Allereerst inhoudelijk: wat zijn de sterke kanten van de website en waar liggen de kansen om te groeien of te verbeteren? Laat het weten alstublieft via het contactformulier of door hieronder een reactie achter te laten. Daarnaast wil ik u ook vragen om financiële ondersteuning. Dat kan door middel van een donatie (hoe dat kan staat onderaan elke pagina) of door de postzegels Lentesneeuw te bestellen.

Wat ik zelf lastig vind aan de website is dat sieraden uit werelddelen waarvan ik de taal geheel niet begrijp onderbelicht zijn en helaas vooralsnog ook blijven. Mijn liefde en gevoel voor taal zeggen me dat ik niet zo maar bijvoorbeeld Oost-Europese, Japanse of Koreaanse tentoonstellingstitels kan vertalen. Daardoor kent de website een sterke nadruk op wat plaatsvindt in West-Europese en Noord-Amerikaanse galeries en musea.

Ambities
Misschien dat een meertalige database de ongelijkheid tussen de verschillende delen van de wereld zou kunnen ondervangen, ik weet het niet. In ieder geval heb ik al ruim een jaar het plan een database te (laten) bouwen en ook de mediatheek met meer dan 11000 afbeeldingen doorzoekbaar te (laten) maken door zowel mens als machine. Hier en daar heb ik de plannen al in de week gelegd. Als een paal boven water staat dat ik deze plannen niet alleen kan uitvoeren en ook niet zonder een zak geld. Mocht u gelegenheid zien om in dit nog te starten project samen te werken, laat het alstublieft weten.

Graag wil ik een database vergelijkbaar met Wikidata, de database áchter Wikipedia. Informatie die in verschillende artikelen op Wikipedia zit verstopt is daar vrij eenvoudig te raadplegen. Voor te beantwoorden vragen door middel van een database achter hedendaagsesieraden.nl denk ik aan vragen als:
1. Welke Nederlandse sieraadontwerpers werden in de jaren tachtig van de twintigste eeuw het meest aangekocht door Amerikaanse musea?
2. Welke kunstenaar heeft het vaakst in een en dezelfde galerie geëxposeerd?
3. Welk materiaal wordt het meest in Italië gebruikt door sieraadontwerpers?
4. Op welke leeftijd begint de carrière van een sieraadontwerper?
5. Welke nog levende sieraadontwerper had voor het eerst een solotentoonstelling in een museum in New York?

Voor de updates rond beveiliging, vormgeving, back-ups etcetera heb ik fondsen aangeschreven. Een tijdrovende klus. Tijd die ik liever direct in de inhoud van de website gestoken had. Hopelijk worden mijn aanvragen gehonoreerd.

Bezoekersaantallen blijven stijgen. De website wordt steeds vaker en beter gevonden en dat is ontzettend leuk om te zien. Ik werk er dagelijks met veel plezier aan. Kortom, het borrelt en bruist en uw steun en commentaren worden op prijs gesteld!

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2020/04/12/aan-de-vooravond-van-verandering-ambities/

1 Comment

  1. ha Esther, goed idee! kan j eventueel Martijn Homan aanraden, website bower en oa ook vormgever van mijn laatste boek.

    liefs,

    beppe

    >

Geef een reactie