Jörn Peter Haut

Jörn Peter Haut, sculptuur, 1971. Collectie Ida Boelen-van Gelder. Fotografie Aldo Smit©
Jörn Peter Haut, sculptuur, 1971. Collectie Ida Boelen-van Gelder. Fotografie Aldo Smit©
Jörn Peter Haut, sculptuur, 1971. Collectie Ida Boelen-van Gelder. Fotografie Aldo Smit©

Jörn Peter Haut (Rügen (Duitsland), 5 augustus 1942) was en is onder meer actief als sieraadontwerper, goudsmid en beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt afwisselend in Emden (Duitsland) en Leutersberg (Duitsland).

Biografie
Haut studeerde aan de Fachhochschule für Schmuck und Gerät in Pforzheim (Duitsland) (1962-1966). Gedurende zijn opleiding was hij de assistent van Klaus Ullrich en F. Vahle. In 1970 vestigde Haut zich als zelfstandig sieraadontwerper.

Gedurende de zomer werkt Haut sinds 2004 in Emden (Duitsland) in een voormalige kiosk aan het water aan de Boltentorstraße, de zogenaamde Chinese tempel. Op de begane grond is zijn werkplaats annex winkel, het souterrain -voorheen openbaar toilet- gebruikt hij zo nu en dan als tentoonstellingsruimte. De rest van het jaar verblijft Haut samen met zijn vrouw -ook kunstenaar- in Leutersberg (Duitsland), een dorp in de buurt van Freiburg (Duitsland).

Werk in openbare collecties (selectie)
Schmuckmuseum Pforzheim, Pforzheim (Duitsland)
Schweizerisches Nationalmuseum, Zürich (Zwitserland)

Werk in particuliere collecties (selectie)
Ida Boelen
Alice & Louis Koch

Bibliografie (selectie)
Chadour-Sampson, B. (2019) Rings of the 20th and 21st centuries, the Alice and Louis Koch collection. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905160

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2020/03/02/jorn-peter-haut/

Geef een reactie