Intro

Intro, november 2019. Foto met dank aan Intro©
Intro, november 2019. Foto met dank aan Intro©
Intro, november 2019. Foto met dank aan Intro©

Intro is een galerie aan de Admiraal de Ruijterweg 345 H in Amsterdam (Nederland) waar werk van jonge danwel startende sieraadontwerpers wordt gepresenteerd.

Geschiedenis
De galerie is een initiatief van Galerie Marzee en is geopend op 6 november 2019. De galerie biedt een podium aan recent afgestudeerde sieraadontwerpers uit alle delen van de wereld. Pas afgestudeerden kunnen er drie jaar lang hun werk tonen. Alumni van de Rhode Island School of Design (RISD) van de afdeling sieraden en metaal staan de eerste periode van drie jaar in voor het runnen van de galerie.

De eerste tentoonstelling bevatte een keuze uit werk uit de Marzee International Graduate Show van 2019. Daarnaast werden ook sieraden in kleine oplagen gepresenteerd en was er werk te zien uit het project Marzee for Starters.

Doel van de galerie is het werk van startende sieraadontwerpers te promoten. Ook wil de galerie een leerschool zijn voor alumni op het gebied van presentatie, klantencontact, pr, inrichting, communicatie enzovoort.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Joy Bonfield Colombara (Royal College of Art)
Erinn Michelle Cox (EKA, Estonian Academy of Arts)
Eunji Han (Kookmin University)
Esther Heite (University of Applied Sciences Düsseldorf)
Valerie James (Rhode Island School of Design)
Cathryn Jasterzbski (Rhode Island School of Design)
Kyung Jin Kim (Academy of Fine Arts Nuremburg)
Triin Kukk (EKA, Estonian Academy of Arts)
Merlin Meremaa (EKA, Estonian Academy of Arts)
Felicia Mülbaier (Trier University of the Applied Arts)
Barbora Opátová (Trier University of the Applied Arts)
Chloe Valorso (Royal College of Art)

Tentoonstellingen (selectie)
2019 – Openingstentoonstelling (6 november 2019 t/m januari 2020)
2020 – Surface Level (Manami Aoki, Sofia Bankeström, Yu Fang Chi, Mia Copíková, Hiyu Hamasaki, Sanne Höglund, Tamae Kamishima, Sigrid Kuusk, Jiayi Lao, Junchang Lu, Lydia Martin, Carla Movia, Michaela Pegum, Jolynn Santiago, Janika Slowik and Kelly Temple) (17 januari 2020 t/m 29 februari 2020)

Medewerkers (selectie)
Valerie James (2019)
Luke Towne (2019)

Bibliografie (selectie)
Doornbusch, E. (6 november 2019) November 2019: sieradenmaand in Nederland. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• RKD Artists
• Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2020/01/24/intro/

Leave a Reply