Elsie Michie

Mary Lee Hu, armband en Harriete Estel Berman, armband. Adore/Adorn: The Elsie Michie Contemporary Jewelry Collection, Louisiana State University Museum of Art, Baton Rouge, 2019, tentoonstelling, vitrine, blik
Harriete Estel Berman, armband (Rechtsonder). Adore | Adorn: The Elsie Michie Contemporary Jewelry Collection, Louisiana State University Museum of Art, Baton Rouge, 2019, tentoonstelling, vitrine, blik
Mary Lee Hu, armband en Harriete Estel Berman, armband. Adore/Adorn: The Elsie Michie Contemporary Jewelry Collection, Louisiana State University Museum of Art, Baton Rouge, 2019. Foto met dank aan Harriete Estel Berman©

Elsie Michie was en is onder meer actief als verzamelaar van werk van hedendaagse sieraadontwerpers. Zij woont in Louisiana (Verenigde Staten).

Biografie
In de tachtiger jaren kwam Michie voor het eerst in aanraking met hedendaagse sieraden in Thomas Mann Gallery in New Orleans (Verenigde Staten), waar ze werk zag van Kranitzky & Overstreet, Joyce J. Scott en Laurie Hall.

De sieraden die Michie aanschaft(e) worden ook door haar gedragen. De stukken brengen en brachten vaak onverwachte conversaties op gang: volgens Michie een van de geneugten van het dragen van hedendaagse sieraden. Onder meer bij Charon Kransen Arts, in de galerie van Susan Cummins, Mobilia Gallery en The Scottish Gallery kocht Michie sieraden. Phill Adams is de echtgenoot van Michie.

In 2019 vond voor het eerst een overzichtstentoonstelling plaats van Michie’s verzameling sieraden in het LSU Museum of Art te Baton Rouge (Verenigde Staten).

Verzamelde sieraadontwerpers (selectie)
Harriete Estel Berman
Flora Book
Kathy Buszkiewicz
Monica Cecchi
Peter Chang
Lisa & Scott Cylinder
Robert Ebendorf
Arline Fisch
Tina Fung Holder
Laurie J. Hall
William Harper
Mary Lee Hu
Robin Kranitzky & Kim Overstreet
Thomas Mann
K. Lee Manuel
Floor Mommersteeg
Carolyn Morris Bach
Emiko Oye
Albert Paley
Wendy Ramshaw
Marjorie Schick
Joyce J. Scott
Kiff Slemmons
Ramona Solberg
Anoush Waddington
Dave & Roberta Williamson

Tentoonstellingen (selectie)
2019 – Adore/Adorn, The Elsie Michie Contemporary Jewelry Collection, LSU Museum of Art, Baton Rouge (Verenigde Staten)

Bibliografie (selectie)
Hentz, C. en Minor, B. (23 september 2019) Elsie Michie, The Story of a Collector and her Art Jewelry. Art Jewelry Forum.

Links
Wikidata
• Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2020/01/06/elsie-michie/

Geef een reactie