Petra Spigt

Petra Spigt, spelden, 1976. Foto met dank aan Petra Spigt©
Petra Spigt, speld, 1976. Foto met dank aan Petra Spigt©
Petra Spigt, spelden, 1976. Foto met dank aan Petra Spigt©

Petra Spigt (Nederland, 4 september 1952) was en is onder meer actief als sieraadontwerper. Zij woont en werkt in Amsterdam (Nederland).

Biografie
Spigt is opgeleid aan de afdelingen edelsmeden en industriële vormgeving van de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (Nederland) (1971-1976).

Samen met Wil Naber, ook edelsmid, had Spigt van 1976 tot en met 1979 het atelier Voormaat te Amsterdam (Nederland). Vervolgens startte Spigt een opleiding en werkte tegelijkertijd in een Amsterdams laboratorium waar hoortoestellen werden vervaardigd. Acht jaar later startte zij haar eigen laboratorium Laboratorium Formaat. Dertig jaar lang leidde Spigt dit laboratorium. Sinds 2017 is Spigt weer sieraden gaan maken. Ze heeft onder meer samengewerkt met hoedenontwerper Herma de Jong uit Baarn (Nederland) en daaruit is een serie hoedenspelden voortgekomen.

Sieraden van Spigt zijn vervaardigd van materialen als acryl, titanium, parels, goud en zilver. Inspiratie vindt Spigt onder meer in de tassen van de Amsterdamse schoenen- en tassenontwerper Hester van Eeghen.

Sieraden van Spigt werden en worden gepresenteerd door onder meer Galerie Beeld & Aambeeld, Galerie Flora, Galerie Ra en Galerie Serafijn.

Werk in openbare collecties (selectie)
Dallas Museum of Art, Dallas (Verenigde Staten)
Design Museum Den Bosch, Den Bosch (Nederland)

Werk in particuliere collecties (selectie)
Inge Asenbaum
Thea & Jur van Lee-Ellis

Links
RKD Artists
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.