Sieraden (1980)

Sieraden (1980) was een reizende tentoonstelling in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. De tentoonstelling reisde in 1980 langs 12 locaties in Nederland. Er waren 70 objecten te zien van 11 Nederlandse sieraadontwerpers.

Op uitnodiging van het rijk konden Nederlandse sieraadontwerpers werk inzenden voor de tentoonstelling. De selectiecommissie bestond uit Johan Ambaum, Paul Derrez en Marion Herbst. De Nederlandse overheid probeerde zo het nieuwe werkterrein van de hedendaagse sieraadontwerper vooruit te helpen.

Bij de tentoonstelling is een brochure verschenen met teksten van de hand van Paul Derrez.

Deelnemende sieraadontwerpers (11)
Hans Appenzeller
Onno Boekhoudt
Mecky van den Brink
Paul Derrez
Maria Hees
Emmy van Leersum
Albert Olthof
Jan Pijcke
Ben Wisman
Peter de Wit
Lam de Wolf

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2019/04/25/sieraden-1980/ ‎

Geef een reactie