56 bracelets, 17 rings, 2 necklaces

56 bracelets, 17 rings, 2 necklaces was een door het buitenland reizende tentoonstelling in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. De tentoonstelling reisde van 1974 tot en met 1975. Er waren objecten te zien van Nederlandse sieraadontwerpers.

Op uitnodiging van het rijk konden Nederlandse sieraadontwerpers werk inzenden voor de tentoonstelling. De expositie werd georganiseerd door het Bureau Beeldende Kunst Buitenland en de selectiecommissie bestond uit Ton Berends, Emmy van Leersum en Chris Steenbergen.

Bij de tentoonstelling is een catalogus verschenen. De inleiding is van de hand van Evert van Straaten.

Deelnemende sieraadontwerpers (19)
Hans Appenzeller
Gijs Bakker
Irene Bakker
Françoise van den Bosch
Suzanne Esser
Janke IJff
Emmy van Leersum
Coen Mulder
Frans van Nieuwenborg
Melanie Oudemans
Chris Steenbergen
Adriaan van Strien
Lijsbeth Teding van Berkhout
Harry van den Thillart
Nicolaas Thuys
Mirjam Twaalfhoven
Antoinette Vroom
Charlotte van der Waals
Carine Wintermans

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2019/04/07/56-bracelets-17-rings-2-necklaces/

Geef een reactie