Rijkdom – Sieraden van het Rijk

Aimée Rhemrev, armband, 1969. Foto met dank aan CODA©
Aimée Rhemrev, armband, 1969. Foto met dank aan CODA©
Aimée Rhemrev, armband, 1969. Foto met dank aan CODA©

Rijkdom – Sieraden van het Rijk was een tentoonstelling in CODA te Apeldoorn (Nederland) van 4 november 2018 tot en met 3 februari 2019 waar werk van sieraadontwerpers verzameld door het rijk was te zien.

De tentoonstelling werd samengesteld uit de collectie van 436 sieraden die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in 2015 in bruikleen heeft gegeven aan CODA. Ook waren er verschillende andere sieraden in bruikleen van het RCE afkomstig uit het Design Museum Den Bosch, het Gemeentemuseum Den HaagMuseum Arnhem en het TextielMuseum te zien.

In de tentoonstelling was een gratis boekje op A5 formaat beschikbaar van de hand van Anne-Karlijn van Kesteren. Naast de geschiedenis van het ontstaan van de rijkscollectie sieraden en de reizende tentoonstellingen die daarmee werden gemaakt bevat de gids enkele korte biografische schetsen van gepresenteerde kunstenaars.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (48)
Hans Appenzeller
Gijs Bakker
Irene Bakker
Ralph Bakker
Nicolaas van Beek
Onno Boekhoudt
Françoise van den Bosch
Mecky van den Brink
Gerard Cieraad
Paul Derrez
Archibald Dumbar
Suzanne Esser
Joke Gallmann
Maria Hees
Marion Herbst
Herman Hermsen
Willem Honing
Janke IJff
Beppe Kessler
Bernard Laméris
Emmy van Leersum
Henk de Leeuw den Bouter
Nel Linssen
Coen Mulder
Riet Neerincx
Karel Niehorster
Bruno Ninaber van Eyben
Ariëtte van Osnabrugge
Jack van Osnabrugge
Melanie Oudemans
Jan Pijcke
Annelies Planteijdt
Aimée Rhemrev
Robert Smit
Chris Steenbergen
Adriaan van Strien
Lijsbeth Teding van Berkhout
Jan Tempelman
Nicolaas Thuys
Frits Verbruggen
Antoinette Vroom
Charlotte van der Waals
Dick Wessels
Carine Wintermans
Ben Wisman
Peter de Wit
Lam de Wolf
Paul Zwollo

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2019/04/01/rijkdom-sieraden-van-het-rijk/

Geef een reactie