Objets Ambigus, hedendaagse juwelen, een passie

Jean Boggio, ring, 2016. Collectie S. Thierry-de Saint Rapt. Foto met dank aan BOZAR, Paul Louis©
Jean Boggio, ring, 2016. Collectie S. Thierry-de Saint Rapt. Foto met dank aan BOZAR, Paul Louis©
Jean Boggio, ring, 2016. Collectie S. Thierry-de Saint Rapt. Foto met dank aan BOZAR, Paul Louis©

Objets Ambigus, hedendaagse juwelen, een passie
was een tentoonstelling in BOZAR te Brussel (België) tot en met 25 november 2018 waar in één zaal een deel van de collectie sieraden van Solange Thierry-de Saint Rapt was uitgestald. De expositie was ingericht in één grote vitrine met daarin vier tafels waarop telkens één thema aan bod kwam: mineralen, planten, objets-trouvés en dieren. Bij de tentoonstelling is een publicatie verschenen.

De tentoonstelling was vormgegeven door Ambra Fabi van het bureau Piovenefabi. Op vier tafels bekleed met schuimrubber met een marmertekening lagen en hingen de sieraden: halssieraden, armbanden, ringen en een enkele broche. Buiten de vitrine bevonden zich nog drie objecten van hetzelfde schuimrubber: twee trommels van gecanneleerde zuilen die als kruk dienden en één ovale tafel waarop het boek (2018) over de collectie van Thierry-de Saint Rapt was in te zien. Bij de opbouw van de tentoonstelling was het schuimrubber wit met grijs, maar het materiaal vergeelde al gauw. Sommige stukken werden daardoor wat minder goed zichtbaar.

De tentoonstelling vond plaats in het kader van Design September 2018 in Brussel (België). Aanvankelijk zou de tentoonstelling duren tot en met 14 oktober, maar het werd verlengd tot en met 25 november 2018.

Getoonde sieraadontwerpers
Alina Alamorean
Jacques An Lanh
Marianne Anselin
Ron Arad
Giampaolo Babetto
Gijs Bakker
Friedrich Becker
David Bielander
Christiane Billet
Onno Boekhoudt
Jean Boggio
Thierry Bontridder
Isabelle de Borchgrave
Siegfried de Buck
Pol Bury
Fernando & Humberto Campana
Faust Cardinali
Taher Chemirik
Luce Delhove
Paul Derrez
Albert Duraz
Edéenne
Karl Fritsch
Marijke de Goey
Goudji
Tzuri Gueta
Gilles Jonemann
Jacqueline de Jong
Beppe Kessler
Sophie de Kinkelin
Kirsten Spuijbroek & Yelmer Noordeman
Claude Lalanne
Emmy van Leersum
Patricia Lemaire
Stefano Marchetti
John Moore
Mimmo Paladino
Seth Papac
Julio le Parc
Annelies Planteijdt
Marie-Noëlle de la Poype
Agathe Saint Girons
Moniek Schrijer
Emile Souply
Ana Thiel
Sophia Vari
Giorgio Vigna
Daniel von Weinberger
Annamaria Zanella
Yiyan Zhou

Bibliografie (selectie)
Bizot, C. en Coleno, N. (2018) Bijoux Contemporains, Une Passion. Parijs: Regard. ISBN 9782841053636

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2018/12/26/objets-ambigus-hedendaagse-juwelen-een-passie/

Geef een reactie