Susan Beech

Susan Beech draagt een armband van Evert Nijland, München, zilver, glas, portret
Susan Beech draagt een armband van Evert Nijland, München. Foto Esther Doornbusch, 16 maart 2019©
Susan Beech draagt een armband van Evert Nijland, München. Foto Esther Doornbusch, 16 maart 2019©

Susan C. Beech verzamelt werk van hedendaagse sieraadontwerpers. Zij is een van de initiatiefnemers van Art Jewelry Forum. In 2016 heeft ze de Susan Beech Mid-Career Grant van $20.000,00 die elk oneven jaar wordt toegewezen in het leven geroepen. Beech woont en werkt in San Francisco (Verenigde Staten).

In 1989 kwam Beech in aanraking met hedendaagse sieraden en begon te verzamelen. Ze kocht onder meer stukken in Susan Cummins Gallery. Haar collectie bestaat uit stukken vanuit de hele wereld. Ze was het Mint Museum in Charlotte (Verenigde Staten) behulpzaam bij het opbouwen van hun collectie sieraden.

Beech was samen met Iris Eichenberg en Cindi Strauss jurylid bij de eerste toekenning van de Susan Beech Mid-Career Grant (2017). De grant ging naar Cristina Filipe, die een handelsedititie van haar dissertatie schreef over de ontwikkeling van het hedendaagse sieraad in Portugal. Samen met Eija Mustonen en Claudia Schmuckli jurylid is Beech jurylid bij de tweede toekenning van de Susan Beech Mid-Career Grant (2019). Tiff Massey won de prijs.

Verzamelde kunstenaars (selectie)
David Bielander
Pierre Cavalan
Sam-Tho Duong
Hanna Hedman
Peter Hoogeboom
Idiots
Lauren Kalman
Susanne Klemm
Charon Kransen
Daniel Kruger
Sari Liimatta
Märta Mattsson
Bruce Metcalf
Evert Nijland
Ruudt Peters
Maria Phillips
Anthony Roussel
Vera Siemund
Marilyn da Silva
Kiff Slemmons
Heather White van Stolk
Lori Talcott
Terhi Tolvanen
Andrea Wagner
Jasmin Winter
Nancy Worden
Christoph Zellweger

Bibliografie (selectie)
AJF Announces Susan Beech Mid-Career Artist Grant Winner (11 maart 2017). Art Jewelry Forum.
Cummins, S. (2 september 2016) In conversation with Susan Beech, On founding the Mid-Career Artist Grant. Art Jewelry Forum.
Levine, B. (17 september 2018) Susan Beech, Founder of the Susan Beech Mid-Career Grant. Art Jewelry Forum.

Externe links

• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2018/12/23/susan-beech/

Geef een reactie