Susan Beech

Susan Beech draagt een armband van Evert Nijland, München, zilver, glas, portret
Susan Beech draagt een armband van Evert Nijland, München. Foto Esther Doornbusch, 16 maart 2019©
Susan Beech draagt een armband van Evert Nijland, München. Foto Esther Doornbusch, 16 maart 2019©

Susan C. Beech verzamelt werk van hedendaagse sieraadontwerpers. Zij is een van de initiatiefnemers van Art Jewelry Forum. In 2016 heeft ze de Susan Beech Mid Career Grant van $20.000,00 die elk oneven jaar wordt toegewezen in het leven geroepen. Beech woont en werkt in San Francisco (Verenigde Staten).

In 1989 kwam Beech in aanraking met hedendaagse sieraden en begon te verzamelen. Ze kocht onder meer stukken in Susan Cummins Gallery. Haar collectie bestaat uit stukken vanuit de hele wereld. Ze was het Mint Museum in Charlotte (Verenigde Staten) behulpzaam bij het opbouwen van hun collectie sieraden.

De McColl Award werd in 2008 uitgereikt aan Beech vanwege haar inspanningen de collectie van Mint Museum of Craft+Design in Charlotte (Verenigde Staten) te verrijken.

Beech was samen met Iris Eichenberg en Cindi Strauss jurylid bij de eerste toekenning van de Susan Beech Mid Career Grant (2017). De grant ging naar Cristina Filipe, die een bewerking en naar het Engels vertaalde handelsedititie van haar dissertatie schreef over de ontwikkeling van het hedendaagse sieraad in Portugal. Samen met Eija Mustonen en Claudia Schmuckli was Beech jurylid bij de tweede toekenning van de Susan Beech Mid Career Grant (2019). Tiff Massey won de prijs. In 2021 won Iris Eichenberg de grant.

Beech bewaart een deel van haar collectie sieraden in een vitrinekast van staal met laden die speciaal voor haar is ontworpen door Jonathan Maxwell in 2008.

Verzamelde kunstenaars (selectie)
David Bielander
Manfred Bischoff
Helen Britton
Pierre Cavalan
Monica Cecchi
Simon Cottrell
Ben Dory
Sam-Tho Duong
Karl Fritsch
Hanna Hedman
Peter Hoogeboom
Idiots
Lauren Kalman
Susanne Klemm
Charon Kransen
Daniel Kruger
Sari Liimatta
Bruno Martinazzi
Märta Mattsson
Bruce Metcalf
Teresa Milheiro
Evert Nijland
Kim Overstreet & Robin Kranitzky
Ruudt Peters
Maria Phillips
Tina Rath
Anthony Roussel
Sondra Sherman
Vera Siemund
Marilyn da Silva
Kiff Slemmons
Heather White van Stolk
Lori Talcott
Terhi Tolvanen
Andrea Wagner
Jasmin Winter
Nancy Worden
Christoph Zellweger

Prijzen (selectie)
2008 – McColl Award

Bibliografie (selectie)
AJF Announces Susan Beech Mid-Career Artist Grant Winner (11 maart 2017). Art Jewelry Forum.
Burrows, K.M., Drutt, H., Strauss, C. en Wetzel, K. (2007) Ornament as art, Avant-garde jewelry from the Helen Williams Drutt collection, the Museum of Fine Arts, Houston. Stuttgart: ARNOLDSCHE Art Publishers. ISBN 9783897902732
Cummins, S. (2 september 2016) In conversation with Susan Beech, On founding the Mid-Career Artist Grant. Art Jewelry Forum.
Frank, R. (17 januari 2022) Storage and Display Solutions for Art Jewelry. Art Jewelry Forum.
Levine, B. (17 september 2018) Susan Beech, Founder of the Susan Beech Mid-Career Grant. Art Jewelry Forum.

Externe links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2018/12/23/susan-beech/

Geef een reactie