Jan Scherjon

Jan Scherjon, Oudegracht 352 Utrecht, 25 maart 2018. Foto Esther Doornbusch, CC BY 4.0
Jan Scherjon, Oudegracht 352 Utrecht, 25 maart 2018. Foto Esther Doornbusch©

Johannes Jacobes (Jan) Scherjon (Barneveld (Nederland), 30 juni 1942) was en is onder meer actief als sieraadontwerper en edelsmid. Hij woont en werkt in Utrecht (Nederland).

Biografie
Vanaf 1945 woont Scherjon in Utrecht (Nederland). Na de ULO volgde hij een opleiding goud- en zilversmeden aan de technische school. Hij werkte vier jaar lang overdag in het atelier van Jan Noyons te Utrecht (Nederland) en volgde een avondopleiding aan Artibus. Rond 1970 gaf Scherjon in een krantenartikel te kennen dat hij graag een maansteen wilde om voor Koningin Juliana een ring te maken met daarin een steen van de maan.

Scherjon is sinds de tweede helft van de zeventiger jaren met zijn galerie gevestigd aan Oudegracht 352 in Utrecht (Nederland). In diezefde tijd vervaardigde hij twee ambtsketens: één voor de gemeente Wageningen (Nederland) (1979) en één voor de gemeente Wijk bij Duurstede (Nederland) (1975).

Scherjon maakte gebruik van de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR).

Werk in openbare collecties (selectie)
Centraal Museum, Utrecht (Nederland)
CODA, Apeldoorn (Nederland)
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Amersfoort (Nederland)

Tentoonstellingen (selectie)
2015 – Sieradenpresentatie lockersCentraal Museum, Utrecht (Nederland)

Opdrachten (selectie)
1975 – Ambtsketen gemeente Wijk bij Duurstede (Nederland)
1979 – Ambtsketen Wageningen (Nederland)

Links
RKD Artists
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2018/07/28/jan-scherjon/ ‎

Geef een reactie