Joyas Sensacionales

Montse Basora Morato, broche. Foto met dank aan Galerie Beeld & Aambeeld©
Montse Basora Morato, broche. Foto met dank aan Galerie Beeld & Aambeeld©

Joyas Sensacionales is de naam van een groep sieraadontwerpers die een atelier deelt in Barcelona (Spanje).

Geschiedenis
In 2008 startte Silvia Walz met een groep (oud)studenten van de Escola Massana in de ateliers Taller Perill (opgericht door Alicia Giráldez in 2008) een samenwerkingsverband tussen sieraadontwerpers met als doel elkaar te inspireren en te adviseren. Door de bijzondere ervaringen die dit verband opleverde koos de groep voor de naam Joyas Sensacionales. De groep exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

Sieraden van de groep werden en worden gepresenteerd door onder meer Galerie Beeld & Aambeeld en LA Joaillerie par Mazlò.

Participerende sieraadontwerpers (selectie)
Xus Anglès
Núria Anguren
Stéphanie Barbié
Montse Basora Morato
Diego Bisso
Laia Borell
Caroline Borges
Maria Brossa
Eva Burton
Gemma Canal
Lourdes Carmelo
Silvia Casas
Nicole Deuster
Maria Diez
Núria Farré
Carla García
Alicia Giráldez
Eva Girbes
Judith Gomez
Lola Gratacós
Isabel Herrera
Montserrat Lacomba (2009-2013)
Sandra Llusa
Maria Lóbz
Sebastià Macia Estanyol
Laura Martinez
Marta Miquel
Giselle Morales
Maribel Moreno
Nuria Navarro
Clara Niubó
Rosa Noqués
Elisa Pellacani
Eva Pons
Auba Pont
Begoña Prats
Ramón Puig Cuyàs
Silvina Rio
Carme Roher
Blanca Torà
Fátima Tocornal
Ana Vicens
Silvia Walz

Tentoonstellingen (selectie)
2017 – Joyas Sensacionales, Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede (Xus Anglès, Núria Anguren, Montse Basora Morato, Gemma Canal, Lourdes Carmelo, Nicole Deuster, Carla García, Alicia Giráldez, Lola Gratacós, Sebastià Macia Estanyol, Clara Niubó, Ramón Puig Cuyàs, Carme Roher, Fátima Tocornal, Silvia Walz)
2017 – Débris Fertiles, Les Bijoux Résilients, LA Joaillerie par Mazlo, Parijs (Xus Anglès, Núria Anguren, Montse Basora, Gemma Canal, Lourdes Carmelo, Ramón Puig Cuyàs, Nicole Deuster, Carla Garcia Durlan, Alicia Giráldez, Lola Gratacos, Sebastià Macia, Clara Niubò, Carme Roher, Fátima Tocornal, Silvia Walz)

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/12/10/joyas-sensacionales/

Geef een reactie