Robert Mazlo

Robert Mazlo, Au commencement, ring. Foto met dank aan LA Joaillerie par Mazlo©
Robert Mazlo, Au commencement, ring. Foto met dank aan LA Joaillerie par Mazlo©

Robert Mazlo (Beiroet (Libanon), 1 april 1949) is actief als sieraadontwerper en galeriehouder.

Biografie
Op vijftienjarige leeftijd bezocht Mazlo tijdens zijn opleiding goud- en zilversmeden in hun ateliers in Beiroet (Libanon). In 1969 ging hij studeren aan het Istituto d’Istruzione Superiore “Benvenuto Cellini” in Valenza (Italië). Later studeerde hij gemmologie bij Cavenago (Italië).

Mazlo maakt sieraden van edele metalen, email en edelstenen. Ook heeft hij in 1971 een serie kinetische sieraden vervaardigd. Vaak zijn zijn sieraden figuratief. Mazlo heeft ook uurwerken in zijn sieraden verwerkt. In 1973 ging Mazlo terug naar Libanon en startte in Beiroet (Libanon) zijn Mazloum Workshop. Een jaar na het uitbreken van de oorlog in 1975 in Libanon vertrok hij voorgoed naar Parijs (Frankrijk). Hij verkreeg de Franse nationaliteit.

Lange tijd werkte Mazlo aan het inrichten van zijn perfecte werkplaats.

Samen met Céline Robin opende Mazlo in 2010 in het centrum van Parijs (Frankrijk) een galerie waar sieraden naast andere eigentijdse kunst worden gepresenteerd: LA Joaillerie par Mazlo. In 2019 was Mazlo jurylid bij de toekenning van de prijs Preziosa Young.

Mazlo’s zoon Karl Mazlo (1986) is eveneens actief als sieraadontwerper.

Sieraden van Mazlo werden en worden gepresenteerd door onder meer LA Joaillerie par Mazlo en Marie Zisswiller.

Werk in openbare collecties (selectie)
Deutsches Edelsteinmuseum, Idar-Oberstein (Duitsland)
Wuppertaler Uhrenmuseum (Uhrenmuseum Abeler), Wuppertal (Duitsland)

Tentoonstellingen (selectie)
1994 – Attendus… Inattendus, Marie Zisswiller, Parijs (Frankrijk) (1 december 1994 t/m 31 december 1994)
2011 – Diamant comme Moi, Jewellery pieces of Robert and Karl Mazlo, LA Joaillerie par Mazlo, Parijs (Frankrijk)
2017 – Holy Tools!, LA Joaillerie par Mazlo, Parijs (Lisa & Scott Cylinder, Guillaume Delaperriere, Juanjo Garcia Martin, Robert Mazlo, Xavier Monclùs, Jo Pond, Katja Prins, Quars d’una (Sandra Llusà, Clara Niùbo, Carla Garcia Durlan, Maria Diez Serrat), Fabrizio Tridenti, Gabi Veit)
2017 – Triptique: la vie, l’amour, la mort, LA Joaillerie par Mazlo, Parijs (Frankrijk) (Zoe Arnold, Lisa & Scott Cylinder, Kranitzky & Overstreet, Asagi Maeda, Robert Mazlo, Barbara Paganin)

Prijzen (selectie)
1970 – Gouden medaille van de stad Florence voor een sieraad

Bibliografie (selectie)
Diamant comme Moi, Jewellery pieces of Robert and Karl Mazlo (2011). Parijs: LA Joaillerie par Mazlo.
Robin, C. (2017) Sacrés Outils!. Parijs: Éditions Arketip.

Links
• RKD Artists
Wikidata
• Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/11/13/robert-mazlo/

Geef een reactie