LA Joaillerie par Mazlo

LA Joaillerie par Mazlo. Foto met dank aan LA Joaillerie par Mazlo©
LA Joaillerie par Mazlo. Foto met dank aan LA Joaillerie par Mazlo©

LA Joaillerie par Mazlo is een galerie aan 31 Rue Guénégaud in Parijs (Frankrijk) waar werk van internationale hedendaagse kunstenaars en sieraadontwerpers naast elkaar wordt gepresenteerd.

Geschiedenis
Sieraadontwerper Robert Mazlo (Beiroet (Libanon), 1 april 1949) en Céline Robin openden de galerie in 2010. Robin verzamelt sieraden, maar draagt ze nauwelijks. Zij draagt zorg voor de tentoonstellingen, evenementen, publiciteit en administratie van de galerie.

De galerie toont verschillende kunstdisciplines naast elkaar en wil de huidige grenzen ertussen alsook de hiërarchie doen vervagen. Veel van de bekendste kunstenaars uit de Renaissance zoals Brunelleschi, Dürer en Da Vinci immers zijn allen opgeleid door goudsmeden. Dialoog tussen de werken onderling is een terugkerend thema in het tentoonstellingsbeleid. De galerie werkt vooral met kunstenaars die narratief en figuratief werk creëren. Sieraden worden gezien en gepresenteerd als persoonlijke symbolen, momentums in artistieke ontwikkeling, betekenisgevers en verhalenvertellers.

Sieraden worden tentoongesteld in speciale vitrinekasten die kijken -onder meer door het gebruik van lenzen- tot een keuze en een speciale ervaring maken. De vitrinekasten zijn vormgegeven aan de hand van jeugdherinneringen van Mazlo.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Paul Adie
Zoe Arnold
Jamie Bennett
Melanie Bilenker
Attai Chen
Sungho Cho
Lisa & Scott Cylinder
Georg Dobler
Sam-Tho Duong
Arata Fuchi
Aurélie Guillaume
Nicola Heidemann
Yu Hiraishi
Serena Holm
Joyas Sensacionales
Kaori Juzu
Robin Kranitzky & Kim Overstreet
Julia Maria Künnap
Mariko Kusumoto
Christel van der Laan
Felieke van der Leest
Asagi Maeda
Gigi Mariani
Juanjo Garcia Martin
Marie Masson
Märta Mattsson
Karl Mazlo
Robert Mazlo
Wendy McAllister
Judy McCaig
Xavier Monclus
Clara Niubò
Barbara Paganin
Jo Pond
Katja Prins
Ramón Puig Cuyàs
Quars d’una
Nicole Schuster
Carina Shoshtary
Alejandra Solar
Bettina Speckner
Per Suntum
Tore Svensson
Fabrizio Tridenti
Karen Vanmol
Gabi Veit

Tentoonstellingen (selectie)
2011 – Diamant comme Moi, Jewellery pieces of Robert and Karl Mazlo
2017 – Débris Fertiles, Les Bijoux Résilients (Xus Anglès, Núria Anguren, Montse Basora Morato, Gemma Canal, Lourdes Carmelo, Ramón Puig Cuyàs, Nicole Deuster, Carla García, Alicia Giráldez, Lola Gratacós, Sebastià Macia Estanyol, Clara Niubó, Carme Roher Y Casellas, Fátima Tocornal, Silvia Walz)
2017 – Holy Tools! (Lisa & Scott Cylinder, Guillaume Delaperriere, Juanjo Garcia Martin, Robert Mazlo, Xavier Monclùs, Jo Pond, Katja Prins, Quars d’una (Sandra Llùisa, Clara Niùbo, Carla Garcia Durlan, Maria Diez Serrat), Fabrizio Tridenti, Gabi Veit)
2017 – Triptique: la vie, l’amour, la mort (Zoe Arnold, Lisa & Scott Cylinder, Kranitzky & Overstreet, Asagi Maeda, Robert Mazlo, Barbara Paganin)
2018 – Barbara Paganin, Memoria Aperta
2018 – Le génie des images (Zoe Arnold, Anne Dinan, Carla Garcia Durlan, Coco Fronsac, Robin Kranitzky & Kim Overstreet, Claire Lavendhomme, Peter Machata, Jana Machatova, Iris Nieuwenburg, Kim Nogueira, Nanna Obel, Barbara Paganin, Ramón Puig Cuyàs, Katherine Richmond, Chiara Scarpitti, Bettina Speckner, Fatima Tocornal, Silvia Walz)
2018 – MA, Cet instant au-delà du temps (Kaori Juzu, Per Suntum)
2018 – Morphogenesis (Attai Chen, Carina Shoshtary)
2018 – Rationed (Jo Pond)
2018 – Sign of the Times (Paul Adie, Sungho Cho, Lisa & Scott Cylinder, Arata Fuchi, Yu Hiraishi, Serena Holm, Julia Maria Künnap, Nicole Schuster, Christel van der Laan, Karen Vanmol)
2018 – The Alchemical Egg, Visions et Révélations d’une Énigme (Aurélie Guillaume, Gigi Mariani, Wendy McAllister, Tore Svensson)
2019 – Gioielli in Fermento… Bijoux en Effervescence… (Isabelle Busnel, Sébastien Carré, Cédric Chevalley, Lluís Comín, Ylenia Deriu, Maria Rosa Franzin, Nicoletta Frigerio, Juanjo Garcia Martin, Steffi Götze, Gésine Hackenberg, Adam Hawk, Heidemarie Herb, Nicola Heidemann, Holland Houdek, Mia Kwon, Judy McCaig, Gigi Mariani, Giancarlo Montebello, Corrado de Meo, Clara del Papa, Liana Pattihis, Stefano Rossi, Claudia Steiner, Fumiki Taguchi, Yoko Takirai & Pietro Pellitteri, Fabrizio Tridenti, Barbara Uderzo, Annamaria Zanella)
2019 – La Magnitude de la petite dimension (Ramón Puig Cuyàs)
2019 – Mirabilia, LA Joaillerie par Mazlo, Parijs (Frankrijk) (Melanie Bilenker, Georg Dobler, Sam-Tho Duong, Nicola Heidemann, Julia Maria Künnap, Mariko Kusumoto, Magali Lambert, Felieke van der Leest, Marie Masson, Märta Mattsson, Alejandra Solar, Gisbert Stach) (10 september 2019 t/m 26 oktober 2019)
2019 – Point et ligne… sur bijoux! (Jamie Bennett, Judy McCaig) (1 juni 2019 t/m 29 juni 2019)
2019 – Preziosa Young 2019 (Yajie Hu, Koen Jacobs, Jongseok Lim)
2019 – Substantific, (Alexander Blank, Sungho Cho, Karin Herwegh, Fabrizio Tridenti) (14 november 2019 t/m 21 december 2019)
2022 – Sigurd Bronger or The Mechanics of Absurdity (5 november 2022 t/m 31 december 2022)

Bibliografie (selectie)
Dalton, A. (11 september 2017) Céline Robin, Galerie La Joaillerie Par Mazlo, Paris, France. Art Jewelry Forum.
Diamant comme Moi, Jewellery pieces of Robert and Karl Mazlo (2011). Parijs: LA Joaillerie par Mazlo.
Robin, C. (2017) Sacrés Outils!. Parijs: Éditions Arketip.

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/10/23/la-joaillerie-par-mazlo/

Geef een reactie