Objects to wear by five Dutch Jewelry Designers

Objects to wear, Van Abbemuseum, 1969, tentoonstelling
Objects to wear, Van Abbemuseum, 1969. Foto met dank aan Liesbeth den Besten©
Objects to wear, Van Abbemuseum, 1969. Foto met dank aan Liesbeth den Besten©

Objects to wear by five Dutch Jewelry Designers was een reizende tentoonstelling (1969-1973), die werd geopend in het Van Abbemuseum te Eindhoven (Nederland).

De tentoonstelling kwam tot stand op initiatief van het Ministerie van Cultuur Recreatie en Maatschappelijk Werk. De jury bestond uit Jean Leering, Ad Dekkers en Wil Bertheux.

In de tentoonstelling ontworpen door de Nederlandse architect Cees Dam werden sieraden van Gijs BakkerNicolaas van BeekFrançoise van den Bosch, Bernard Laméris en Emmy van Leersum gepresenteerd als modern en vooruitstrevend.

Dankzij de contacten van Nicolaas van Beek was ook het Smithsonian Institute geïnteresseerd. De tentoonstelling was op drie plaatsen inm Nederland te zien en reisde vervolgens door de Verenigde Staten van 1970 tot en met 1973.

Deelnemers (5)
Gijs Bakker
Nicolaas van Beek
Françoise van den Bosch
Bernard Laméris
Emmy van Leersum

Tentoongesteld in (venues)
Gemeentemuseum Den Haag,  Den Haag (Nederland)
Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (Nederland)
Van Abbemuseum, Eindhoven (Nederland)
Verenigde Staten

Bibliografie (selectie)
Multiples heden verleden (1986). Amsterdam: VES. OCLC 36257696
Sieraden, Images (1986). Amsterdam: VES. OCLC 313823758

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2017/10/07/objects-to-wear-by-five-dutch-jewelry-designers/

Geef een reactie