Mari Funaki Award

Sarah Jonhnston, Collapsing Time, halssieraad, Mari Funaki Award 2016 emerging artist. Foto met dank aan Gallery Funaki©
Sarah Jonhnston, Collapsing Time, halssieraad, Mari Funaki Award 2016 emerging artist. Foto met dank aan Gallery Funaki©

De Mari Funaki Award is een tweejaarlijkse prijs voor beginnende en gevestigde sieraadontwerpers.

Geschiedenis
In 2014 zijn de prijzen voor het eerst uitgereikt. De prijs voor gevestigde sieraadontwerpers bestaat uit 8.000 Australische dollars en het prijswinnend sieraad zal door middel van een schenking worden opgenomen in de National Gallery of Victoria. De prijs voor beginnende kunstenaars (studenten of kunstenaars die maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd) bestaat uit 2.000 Australische dollars.

De prijs is vernoemd naar Mari Funaki (1950-2010), galeriehouder en sieraadontwerper.

2014
De jury bestond uit Simon Cottrell, Julie Ewington en Warwick Freeman. De prijs werd mede mogelijk gemaakt door Vivienne en Leo Donati, Johannes Hartfuss en Fabian Jungbeck.

Geselecteerde inzenders (31) die in de tentoonstelling waren te zien: Ela Bauer, Alexander Blank, Conversation Piece, Hermien Cassiers, Jane Dodd, Patrícia Domingues, Benedikt Fischer, Emi Fukuda, Sara Gackowska, Kiko Gianocca, Marcos Guzman, Jo Hawley, Thérèse Hilbert, Lucie Houdková, Linda Hughes, Kaori Juzu, Jiro Kamata, Inari Kiuru, Jun Konishi, Lore Langendries, Carlier Makigawa, Gitte Nygaard, Martin Papcun, Nelly van Oost, Thanh Truc Nguyen, Mette Saabye, Michihiro Sato, Helen Shirk, Blanche Tilden, Julia Walter, Reinhold Ziegler.

2016
De jury bestond uit Simone LeAmon, Kate Rhodes en Catherine Truman. Er waren 413 inzendingen uit 48 landen.

Geselecteerde inzenders (35) die in de tentoonstelling waren te zien: Paul Adie, Ela Bauer, Sophie Baumgärtner, David Bielander, Dovile Bernadisiute, Doris Betz, Melissa Cameron, Yu Fang Chi, Shachar Cohen, Katie Collins, Frieda Doerfer, Katrin Feulner, Karl Fritsch, Emi Fukuda, Genevieve Howard, Naoko Inuzuka, Melanie Isverding, Sarah Johnston, Yong Joo Kim, Inari Kiuru, Manon van Kouswijk, Léa Mazy, Florian Milker, Thanh Truc Nguyen, Selen Özus, Katja Prins, Michihiro Sato, Henriette Schuster, Nadja Soloviev, Céline Sylvestre, Lauren Tickle, Blanche Tilden, Lisa Walker, WenMiao Yeh, Melinda Young

2018
De jury bestond uit Jane Devery, Manon van Kouswijk en Chloë Powell. Er waren 486 inzendingen uit 45 landen.

Geselecteerde inzenders (31) die in de tentoonstelling waren te zien: Paul Adie, Peter Bauhuis, Naama Bergman, Julie Blyfield, Welfe Bowyer, Lin Cheung, Cédric Chevalley, Sungho Cho, Katie Collins, Conversation Piece (Beatrice Brovia & Nicolas Cheng), Jess Dare, Marion Delarue, Patrícia Domingues, Katrin Feulner, Benedikt Fischer, Samira Goetz, Yu Hiraishi, Melanie Isverding, Cara Johnson, Jiro Kamata, Lore LangendriesYutaka Minegishi, Lea Rohde, Karin Roy Andersson, Karin Seufert, Hea Lim Shin, Jelizaveta Suska, Catherine Truman, Carolin Volz, Lauralai Wilson, Aurelia Yeomans

Tentoonstellingen (selectie)
2014 – Mari Funaki Award for Contemporary Jewellery, Gallery Funaki, Melbourne (Australië)
2016 – 2016 Mari Funaki Award for Contemporary Jewellery, Gallery Funaki, Melbourne (Australië)
2018 – 2018 Mari Funaki Award for Contemporary Jewellery, Gallery Funaki, Melbourne (Australië)

Winnaars
2014 – Kiko Gianocca (established artist), Patrícia Domingues (emerging artist) en Sara Gackowska (emerging artist); eervolle vermeldingen voor Jiro Kamata (established artist) en Inari Kiuru (emerging artist)
2016 – David Bielander (established artist), Sarah Johnston (emerging artist); eervolle vermeldingen voor Ela Bauer (established artist) en Genevieve Howard (emerging artist)
2018 – Benedikt Fischer (established artist), Samira Goetz (emerging artist)

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/07/11/mari-funaki-award/

Geef een reactie