Sterke Verhalen, hedendaagse sieraden uit Nederland

Omslag Sterke Verhalen, hedendaagse verhalende sieraden uit Nederland, 2006
Sterke Verhalen, hedendaagse sieraden uit Nederland, 2006. Foto (met dank aan) Liesbeth den Besten©

Sterke Verhalen, hedendaagse sieraden uit Nederland was een tentoonstelling in 2006 op twee locaties, waar werk van Nederlandse hedendaagse sieraadontwerpers was te zien.

Geschiedenis
De tentoonstellingen en de bijbehorende publicatie kwamen tot stand op initiatief van de directeur van het Erasmus Huis in Jakarta (het Nederlands Cultureel Instituut) die Liesbeth den Besten uitnodigde een tentoonstelling over sieraden te maken. Den Besten deed dit in samenwerking met Yvònne Joris, directeur van het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.

Van 15 januari 2006 tot en met 25 februari 2006 was de tentoonstelling te zien in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en daarna reisde de expositie verder naar het Erasmus Huis Jakarta waar de sieraden waren te zien van 29 maart 2006 tot en met 28 april 2006.

Tentoongestelde sieraadontwerpers (8)
Gijs Bakker
Dinie Besems
Iris Eichenberg
Manon van Kouswijk
Ted Noten
Lucy Sarneel
Robert Smit
Truike Verdegaal

Venues (2)
2006 – Cerita-cerita Besar, Perhiasan masa kini dari Belanda, Erasmus Huis Jakarta (Indonesië)
2006 – Sterke Verhalen, hedendaagse sieraden uit Nederland, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch (Nederland)

Bibliografie (selectie)
Besten, L. den (2006) Sterke verhalen hedendaagse sieraden uit Nederland : Cerita-cerita Besar Perhiasan masa kini dari Belanda. Jakarta: Erasmus Huis. ISBN 90-9020232-3

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2017/04/14/sterke-verhalen-hedendaagse-sieraden-uit-nederland/

Geef een reactie