Galerie Beyond

Galerie Beyond, Antwerpen, tentoonstelling, interieur
Galerie Beyond, Antwerpen. Foto met dank aan Galerie Beyond©

Galerie Beyond is een galerie in Antwerpen (België) die werk van hedendaagse sieraadontwerpers presenteert. De galerie aan de Sint-Jorispoort 27 opende in 2016 op initiatief van het paar Karin De Buysere en René Darmont.

Geschiedenis
De galerie is geopend op 30 oktober 2016 aan de Sint Jorispoort 27. Karin De Buysere en René Darmont zijn de eigenaren van de galerie. Voorheen hadden zij de galerie Beyond Fashion, eveneens in Antwerpen (België).

In 2019 startte de galerie het veilingproject Hammer my Jewel. Verzamelaars en kunstenaars kunnen sieraden online veilen.

In augustus 2023 werd de laatste tentoonstelling in de galerie aangekondigd: Curtain. De fysieke ruimte sluit, maar de galerie gaat door: online en met tentoonstellingen op onder meer de KunstRAI.

Gepresenteerde sieraadontwerpers
Anne Achenbach
Paul Adie
Carolina Apolonia
Nevin Arig
Alexander Blank
Judith Bloedjes
Liesbet Bussche
Aaron Decker
Linnéa Eriksson
Benedikt Fischer
Jantje Fleischhut
Helen Friesacher
Adam Grinovich
Karin Gyllerfelt
Gésine Hackenberg
Mielle Harvey
Jonathan Hens
Yu Hiraishi
Cynthia Jacobs
Jeannette Jansen
Jiro Kamata
Jenny Klemming
Dabin Lee
Hanna Liljenberg
Ria Lins
Florian Milker
Jillian Moore
Anna Norrgrann
Ruudt Peters
Kellie Riggs
Nora Rochel
Karin Roy Andersson
Tine de Ruysser
Alejandra Solar
Arnaud Sprimont
Kirsten Spuijbroeck
Marina Stanimirovic
Jelizaveta Suska
Sanna Svedestedt Carboo
Anneleen Swillen
Amy Tavern
Karen Vanmol
Timothy Veske-McMahon
Brian Weissman

Tentoonstellingen
2016 – Blueprint of an entire jewellery collection in 11 pieces (Liesbet Bussche)
2016 – Fr(ag)mented Fr(ag)ility, Ria Lins, Gésine Hackenberg en Brian Weissman
2016 – Microbiota, Arnaud Sprimont
2016 – Of things unknown but longed for still by Carolina Apolonia
2016 – Unlikely Beauty (Ana Margarida Carvalho)
2017 – Aire Negro, Alejandra Solar
2017 – Balanced Tension: Anne Achenbach, Paul Adie, Alexander Blank, Florian Milker, Adam Grinovich
2017 – Belgians and Swedes: Karen Vanmol – Anneleen Swillen – Jonathan Hens – Tine de Ruysser – Arnaud Sprimont & Karin Roy Andersson – Anna Norrgrann – Linnéa Eriksson – Hanna Liljenberg – Sanna Svedestedt Carboo
Down the Rabbit Hole (Dabin Lee)
2017 – Circles (Helen Friesacher-Borst)
2017 – Emerge, Jiro Kamata
2017 – Finest Selection X (Anne Achenbach, Paul Adie, Carolina Apolonia, Alexander Blank, Jantje Fleischhut, Helen Friesacher, Adam Grinovich, Gésine Hackenberg, Mielle Harvey, Jonathan Hens, Yu Hiraishi, Cynthia Jacobs, Jeannette JansenJiro Kamata, Jenny Klemming, Hanna Liljenberg, Florian Milker, Jillian Moore, Nora Rochel, Karin Roy Andersson, Tine De Ruysser, Alejandra Solar, Arnaud Sprimont, Jelizaveta Suska, Anneleen Swillen, Amy Tavern, Karen Vanmol, Timothy Veske-McMahon, Brian Weissman)
2017 – Frozen Moment – The Night, Jelizaveta Suska
2017 – Kaleidoscoping (Nora Rochel)
2017 – KunstRAI 2017, RAI, Amsterdam (Nederland) (Anne Achenbach, Carolina Apolonia, Mielle Harvey, Cynthia Jacobs, Jeannette Jansen, Jenny Klemming, Hanna Liljenberg, Florian Milker, Karin Roy Andersson, Alejandra Solar, Arnaud Sprimont, Amy Tavern, Karen Vanmol, Timothy Veske-McMahon, Brian Weissman)
2017 – Lines & Surfaces, Karen Vanmol, Timothy Veske-McMahon, Yu Hiraishi, Kirsten Spuijbroek
2017 – Moments of Sky, Mielle Harvey
2017 – Summer Show (Anne Achenbach, Carolina Apolonia, Mielle Harvey, Cynthia Jacobs, Jeannette Jansen, Jenny Klemming, Hanna Liljenberg, Florian Milker, Karin Roy Andersson, Alejandra Solar, Arnaud Sprimont, Amy Tavern, Karen Vanmol, Timothy Veske-McMahon, Brian Weissman)
2018 – Colourful Play, Selection of our permanent collection (Alexander Blank, Judith Bloedjes, Jantje Fleischhut, Helen Friesacher, Gésine Hackenberg, Dabin Lee, Jillian Moore, Tine De Ruysser, Jelizaveta Suska, Karen Vanmol, Timothy Veske-McMahon)
2018 – Finest Selection X2 (Anne Achenbach, Paul Adie, Carolina Apolonia, Alexander Blank, Jantje Fleischhut, Helen Friesacher, Adam Grinovich, Gésine Hackenberg, Mielle Harvey, Yu Hiraishi, Cynthia Jacobs, Jeannette Jansen, Jiro Kamata, Jenny Klemming, Dabin Lee, Hanna Liljenberg, Florian Milker, Jillian Moore, Ruudt Peters, Darja Popolitova, Nora Rochel, Karin Roy Andersson, Alejandra Solar, Arnaud Sprimont, Jelizaveta Suska, Edu Tarin, Amy Tavern, Timothy Veske-McMahon, Brian Weissman)
2018 – Heroes, München (Duitsland) (Aaron Decker)
2018 – Icons, Noon Passama, Alexander Blank, Florian Milker, Benedikt Fischer
2018 – New Generation (Larissa Cluzet, Pia David, Lore Van Duppen, Julia Mercier, Arne Van De Mierop, Janika Slowik, Cleo Van Woensel)
2018 – Relics of Nature (Miki Asai, Sophie Baumgärtner, Karin Gyllerfelt, Hanna Liljenberg, Karin Roy Andersson, Takayoshi Terajima)
2018 – Rocking Stones (Alix Manon, Darja Popolitova, Edu Tarin, Tarja Tuupanen, Mallory Weston)
2019 – Emotion in Motion (Gésine Hackenberg, Jelizaveta Suska) (7 september 2019 t/m 12 oktober 2019)
2019 – Finest Selection X3 (Anne Achenbach, Paul Adie, Carolina Apolonia, Alexander Blank, Annemie De Corte, Patricía Domingues, Benedikt Fischer, Jantje Fleischhut, Helen Friesacher, Kiko Gianocca, Emma Gregory, Adam Grinovich, Gésine Hackenberg, Mielle Harvey, Yu Hiraishi, Cynthia Jacobs, Jeannette Jansen, Jiro Kamata, Jenny Klemming, Hanna Liljenberg, Florian Milker, Jillian Moore, Noon Passama, Ruudt Peters, Darja Popolitova, Nora Rochel, Karin Roy Andersson, Alejandra Solar, Arnaud Sprimont, Jelizaveta Suska, Edu Tarin, Amy Tavern, Timothy Veske-McMahon, Brian Weissman) (1 december 2019 t/m 22 februari 2020)
2019 – Hammer my Jewel
2019 – Heavy Metal (Shachar Cohen, Annemie De Corte, Kiko Gianocca, Emma Gregory, Dabin Lee, Noon Passama Timothy Veske-McMahon)
2019 – Heavy Metal Remixed (Doris Betz, Shachar Cohen, Annemie De Corte, Kiko Gianocca, Emma Gregory, Cynthia Jacobs, Dabin Lee, Florian Milker, Noon Passama, Karin Roy Andersson, Timothy Veske-McMahon, Christoph Weisshaar)
2019 – Galerie Beyond Hofgarten, München (Duitsland) (Alexander Blank, Florence Lehmann)
2019 – KunstRAI, RAI, Amsterdam (Nederland)
2021 – Draw Play Love (17 april 2021 t/m 26 mei 2021) (Alexander Blank, Julia Walter)
2021 – The Space In Between (29 mei 2021 t/m 7 juli 2021) Jantje Fleischhut, Ruudt Peters)
2021 – Breaking Rules (20 november 2021 t/m 12 januari 2022) (Hansel Tai, Christoph Weisshaar)
2022 – Reflection (17 september 2022 t/m 29 oktober 2022) (Jiro Kamata, Noon Passama)
2023 – Curtain (2 september 2023 t/m 23 september 2023) (Carolina Apolonia, Annemie De Corte, Patrícia Domingues, Gésine Hackenberg, Cynthia Jacobs, Triin Kukk, Alejandra Solar, Jelizaveta Suska, Hansel Tai, Christophe Weisshaar)

Bibliografie (selectie)
Shih, O. (11 april 2016), Karin De Buysere and René Darmont, Beyond Fashion, Antwerp, Belgium. Art Jewelry Forum.

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/03/12/galerie-beyond/

Geef een reactie