Choice, hedendaagse sieraadontwerpen uit Duitsland

Choice, hedendaagse sieraadontwerpen uit Duitsland, was een reizende  tentoonstelling die was te zien in Itami (Japan), in CODA te Apeldoorn (Nederland), in de Villa Bengel te Idar-Oberstein (Duitsland) en in het Schmuckmuseum Pforzheim te Pforzheim (Duitsland).

De tentoonstelling was een project van Herman Hermsen en Elisabeth Holder en toonde bijna 200 sieraden van dertig sieraadontwerpers die een nauwe band hebben met Duitsland; ze zijn daar geboren, opgeleid of werk(t)en er geruime tijd.

Bij de tentoonstelling verscheen een publicatie.

Deelnemende sieraadontwerpers (30)
Doris Betz
Uli Biskup
Helen Britton
Johanna Dahm
Georg Dobler
Sam-Tho Duong
Ute Eitzenhöfer
Kathleen Fink
Christiane Förster
Christine Graf
Ulrike Hamm
Herman Hermsen
Gabriele Hinze
Elisabeth Holder
Stefanie Jendis
Katinka Kaskeline
Katja Korsawe
Daniel Kruger
Winfried Krüger
Otto Künzli
Erico Nagai
Karen Pontoppidan
Dorothea Prühl
Oliver Schmidt
Vera Siemund
Sabine Steinhäusler
Lisa Walker
Norman Weber
Susanne Winckler
Andrea Wippermann

Venues (5)
CODA, Apeldoorn (Nederland) (12 maart 2006 t/m 7 mei 2006)
Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau (Duitsland) (3 november 2006 t/m 14 januari 2007)
Museum of Arts and Crafts, Itami (Japan) (2005)
Schmuckmuseum Pforzheim, Pforzheim (Duitsland)
Villa Bengel, Idar-Oberstein (Duitsland) (21 januari 2007 t/m 1 april 2007)

Bibliografie (selectie)
Green, T.M., Holder, E. en Maas, B. (2005) Choice : Contemporary jewellery from Germany : a reader : Zeitgenössische Schmuckkunst aus Deutschland : ein Lesebuch. Düsseldorf: Fachhochschule Düsseldorf. ISBN 3000164693

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2017/01/16/choice-hedendaagse-sieraadontwerpen-uit-duitsland/

Geef een reactie