Jillian Moore

Jillian Moore, halssieraad. Foto met dank aan Jillian Moore©
Jillian Moore, halssieraad. Foto met dank aan Jillian Moore©

De Amerikaanse Jillian Moore is actief als sieraadontwerper, beeldhouwer en auteur. Ook geeft zij regelmatig lezingen.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Biografie
Moore is opgeleid aan het College of Fine Art and Communications aan de Western Illinois University (Macomb) waar ze het Metalsmithing and Jewelry Program volgde (1999-2004). Aan de University of Iowa aan de School of Art and Art History vervolgde ze haar opleiding met het Jewelry and Metal Arts Program (2005-2008). Vanaf 2010 schrijft Moore voor Art Jewelry Forum.

In 2012 neemt Moore als eerste Amerikaan deel aan de Sieraad Art Fair in Amsterdam. Sinds die tijd is het aantal Amerikaanse deelnemers gegroeid en kwam Moore tot en met 2016 jaarlijks terug.
Moore maakt in haar kleurrijke sieraden en sculpturen vooral gebruik van het materiaal kunsthars.

In samenwerking met haar partner Ben Smasher worden foto’s gemaakt van  de sieraden van Moore: zogenaamde jewellerylandscapes.

Jason Smith maakte voor het Amerikaanse culturele platform rond Iowa Little Village een korte film (2 minuten en 20 seconden) over en met Jillian Moore in haar studio, die op 1 februari 2017 werd uitgebracht: Jillian Moore’s world of otherworldly delights. In de film worden ook tekeningen van Mark Vollenweider getoond.

Het werk van Moore werd en wordt gepresenteerd door onder meer Galerie Beyond, Velvet da Vinci, Quirk Gallery (Richmond), White Rabbit Gallery (Iowa) Beyond Fashion (Antwerpen), Friends of Carlotta, Gallery for Jewellery and Objects (Zürich), Ohmyblue (Venetië) en PIN studio (Kaohsiung City) en de museumwinkel van CODA.

Werk in openbare collecties (selectie)
Racine Art Museum, Racine

Werk in particuliere collecties (selectie)
Esther Doornbusch
Robert Ebendorf
Mike Holmes
Bruce Metcalf
Ron Porter
Marjan Unger & Gerard Unger

Tentoonstellingen (selectie)
2012 – Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam
2013 – Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam
2014 – Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam
2015 – Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam
2016 – Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam
2017 – Finest Selection X, Galerie Beyond, Antwerpen
2017 – Jillian Moore, Misanthropogenic Extinction, Harlan Gallery, Greensburg

Prijzen
2004 – Niche
2005 – Iowa Crafts 37
2008 – Craftforms 2007
2008 – METALinclinations

Bibliografie (selectie)
Moore, J. (3 oktober 2010) A Rose By Any Other Name, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (26 november 2010) Bingeing at SOFA Chicago, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (21 oktober 2015) Fun and Games, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (10 juli 2016) Glitz, Glamour, and Guys, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (19 maart 2011) Loaded, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (6 juli 2011) Similes and Metaphors: Snag Conference 2011, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (14 januari 2011) To Market, To Market, Art Jewelry Forum.
Moore, J. (14 april 2010) What’s In A Name? SNAG 2010, Art Jewelry Forum.
Smith, J. (1 februari 2017) Jillian Moore’s world of otherworldly delights. Little Village.

Links
• Wikidata
Website

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2017/01/10/jillian-moore/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s