Un peu de la terre sur la peau

Carole Deltenre, broches. Foto met dank aan CODA©
Carole Deltenre, broches. Foto met dank aan CODA©
Carole Deltenre, broches. Foto met dank aan CODA©

Un peu de la terre sur la peau (A Bit of Clay on the Skin: New Ceramic Jewelry) was een internationale reizende tentoonstelling waarop 19 sieraadontwerpers ruim 100 objecten toonden van keramiek. Kunstenaar en sieraadontwerper Monika Brugger (Duitsland, 1958) was conservator van de tentoonstelling die in zeven steden op drie verschillende continenten was te zien van 2010 tot en met 2013.

De tentoonstelling is ontstaan op initiatief van de Fondation d’entreprise Bernardaud te Limoges (Frankrijk). De porseleinfabrikant Bernardaud wil iedere zomer een tentoonstelling presenteren. Hiermee wil de stichting het publiek kennis laten maken met de veelzijdige eigenschappen van klei. Ook wil de stichting zo laten zien dat porselein meerdere toepassingen kent naast serviesgoed.

Deelnemende sieraadontwerpers (19)
Yasar Aydin (Zweeds)
Carole Deltenre (Frans)
Iris Eichenberg (Duits)
Willemijn de Greef (Nederlands)
Andi Gut (Zwitsers)
Gésine Hackenberg (Duits)
Peter Hoogeboom (Nederlands)
Rian de Jong (Nederlands)
Manon van Kouswijk (Nederlands)
Natalie Luder (Zwitsers)
Evert Nijland (Nederlands)
Ted Noten (Nederlands)
Marie Pendariès (Spaans? Frans?)
Katja Prins (Nederlands)
Tiina Rajakallio (Fins)
Terhi Tolvanen (Fins)
Luzia Vogt (Zwitsers)
Shu-lin Wu (Taiwanees)
Christoph Zellweger (Zwitsers)

Venues (7)
CODA, Apeldoorn (Nederland) (29 september 2012 t/m 24 maart 2013)
Fondation Bernardaud, Limoges (Frankrijk) (16 juni 2010 t/m 16 oktober 2010)
Gardiner Museum, Toronto (Canada) (16 mei 2013 t/m 11 augustus 2013)
Musée des Arts Décoratifs (Parijs), Parijs (Frankrijk) (15 maart 2012 t/m 19 augustus 2012)
Museum of Arts and Design (MAD), New York (Verenigde Staten) (15 maart 2011 t/m 4 september 2011)
New Taipei City Yingge Ceramics Museum, Taipei (Taiwan) (2011 t/m 5 februari 2012)
World Jewellery Museum, Seoul (Zuid-Korea) (28 mei 2014 t/m 9 november 2014)

Bibliografie (selectie)
Baërd, E. (18 juni 2010) La céramique, une matière artistique. Le Figaro.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/01/06/un-peu-de-la-terre-sur-la-peau/

2 Comments

  1. Esther, eerst een geweldig nieuw jaar. hoop dat hedendaagse sieraden volgend jaar ook internationaal mag gaan dus in het engels. lukt je dat zou mooi zijn om de nederlandse sieraad cultuur meer internationaal te belichten. Ik heb nog een mooi onderwerp de LINGAM tentoonstelling inzet catharijne convent Voor meer info en fotos bel maar Ruudt

    >

Geef een reactie