Sieraden, Images

Tentoonstellingscatalogus Sieraden, Images, drukwerk
Tentoonstellingscatalogus Sieraden, Images, boekomslag

Sieraden, Images, was een reizende tentoonstelling die in 1986 door de VES ter gelegenheid van het tienjarig bestaan werd georganiseerd. In het Singer Museum te Laren (Nederland) is de tentoonstelling geopend in februari. Na het Singer Museum reisde de expositie verder naar andere Nederlandse culturele instellingen. Vervolgens reisde de tentoonstelling verder door onder meer Scandinavië en Duitsland. Bij de tentoonstelling verscheen een meertalige catalogus.

Voor de tentoonstelling werden in 1985 kunstenaars opgeroepen vrijelijk nieuw werk in te zenden, zo lang hun werk maar in relatie stond tot het menselijk lichaam. Inzendingen mochten buiten sieraden betrekking hebben op fotografie, kleding en performances. De selectie werd gemaakt door Marjan Unger, Onno Boekhoudt, Marion Herbst, Bruno Ninaber van Eyben en Jerven Ober. Aan de tentoonstelling namen 35 kunstenaars met nieuw werk deel. Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem (Nederland) verwierf verschillende sieraden uit  de tentoonstelling.

Deelnemers (35)
Gijs Bakker
Peggy Bannenberg
Maria Blaisse
Onno Boekhoudt
Mecky van den Brink
Paul Derrez
Engelien van den Dool
Cécile van Eeden
Sita Falkena
Adri Hattink
Herman Hermsen
Rian de Jong
Beppe Kessler
Elly Kroon
Birgit Laken
Jacques Lemmens
Marijke de Ley
Lous Martin
Jan Matthesius
Coen Mulder
Bob van Orsouw
Liesbeth Rahder
Irene Rhemrev
Margot Rolf
Lia de Sain
Willy Sneeloper
Joop Vaissier
Marietta Veldhuizen
Stef van de Ven
Ans Verdijk
Arie Vijfvinkel
Marcel Wanders
Marta de Wit
Lam de Wolf
Frank van Zwicht

Venues (meer dan 5)
1986 – Sieraden, Images, De Beyerd, Breda (Nederland) (22 maart 1986 t/m 30 april 1986, feestelijk geopend door Luc Boyer en Paul Derrez)
1986 – Sieraden, Images, Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau (Duitsland) (26 oktober 1986 t/m 30 november 1986)
1986 – Sieraden, Images, Frans Hals Museum, Haarlem (Nederland) (24 april 1986 t/m 25 mei 1986)
1986 – Sieraden, Images, Gemeentemuseum Arnhem, Arnhem (Nederland) (31 mei 1986 t/m 12 juli 1986)
1986 – Sieraden, Images, Singer Museum, Laren (Nederland) (9 februari 1986 t/m 16 maart 1986)

Bibliografie (selectie)
Sieraden, Images (1986). Amsterdam: VES. OCLC 313823758

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2016/11/18/sieraden-images/

Geef een reactie