Sieraad Art Fair (SAF)

Sieraad Art Fair tijdens de opening op 10 november 2016, foto Arjen Veldt, beurs, Gashouder, Westergasfabriek, Amsterdam
Sieraad Art Fair tijdens de opening op 10 november 2016. Foto met dank aan Sieraad Art Fair, Arjen Veldt©
Sieraad Art Fair tijdens de opening op 10 november 2016. Foto met dank aan Sieraad Art Fair, Arjen Veldt©

Sieraad Art Fair (SAF) is een beurs in Nederland waar hedendaagse sieraadontwerpers hun sieraden persoonlijk aan het publiek presenteren. De beurs wordt vanaf 2002 jaarlijks georganiseerd door het echtpaar Astrid Berens en Maarten Bodt. De eerste beurs vond plaats in een tennishal in Enschede (Nederland) en telde 22 deelnemers. De tweede en derde editie waren in Hengelo en in 2005, 2006 en 2007 was de beurs in de RAI (Amsterdam, Nederland). Vanaf 2008 vindt de beurs plaats in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam (Nederland). Ter gelegenheid van de beurs verschijnt telkens een catalogus met informatie over de deelnemers.

Naast de verkopende deelnemers zijn er vaak ook exposities met werk van studenten van diverse opleidingen en sieraden uit institutionele collecties. Vanaf 2010 is Galerie Ra vertegenwoordigd met een stand getiteld Ra Books.

In 2013 was er een televisie-uitzending (3:49 min) door de AVRO over de beurs. Naast een sfeerimpressie was er vooral aandacht voor het 3D-geprinte werk van Peggy Bannenberg.

In 2016 werd het derde lustrum gevierd met maar liefst drie tentoonstellingen: Celebrate/Vieren (een samenwerking met het Tropenmuseum Amsterdam, Rijksmuseum Volkenkunde Leiden en het Afrika Museum (Berg en Dal, Nederland): te zien was een selectie sieraden uit hun collecties) en 40 Years Ra Gallery. Deze expositie was te zien in de stand van Ra Books en toonde 125 sieraden die Derrez en Hoogstede tijdens het bestaan van de galerie uit de daar gehouden tentoonstellingen hebben verzameld. Bij de ingang ten slotte waren nog 12 foto’s te zien van de hand van MisjaB van mensen die sieraden dragen uit de collectie van Galerie Ra. De beurs werd geopend met toespraken van Stijn Schoonderwoerd (directeur van het Tropenmuseum Amsterdam) en Prinses Margarita, die ook actief is al sieraadontwerper en een stand had op de beurs.

In 2018 werd er voor het eerst een lezingenprogramma tijdens de beurs georganiseerd. Omdat hier veel interesse voor was is in de editie van 2019 opnieuw een lezingenprogramma samengesteld met twee lezingen per dag. De voordrachten in 2019 waren allen, elk op eigen wijze, gelieerd aan Marjan Unger (1946-2018).

Als gevolg van de brexit waren er in 2022 geen stands van Britse sieraadontwerpers op de beurs. Door de coronapandemie waren er minder stands dan op voorgaande edities en is er geen catalogus verschenen, maar een gratis vouwblad met daarop de plattegrond en de deelnemers.

2002
Deelnemers (selectie): Cees Post

2003
Deelnemers (selectie): Mirjam Jakubowski, Cees Post, René Vlasblom, Frank van Zwicht

2004
Deelnemers (selectie): Mirjam Jakubowski, Cees Post, René Vlasblom, Frank van Zwicht

2005
Deelnemers (selectie): Mirjam Jakubowski, Marly Kruytzer, MOYA (Eline van der Laag), Cees Post, Rachelle Thiewes, René Vlasblom, Frank van Zwicht

2006
Deelnemers (selectie): Luis Acosta, Mecky van den Brink, Sita Falkena, Mirjam Jakubowski, Marly Kruytzer, MOYA (Eline van der Laag), Cees Post, Karin Seufert, René Vlasblom, Frank van Zwicht

2007
6 november 2007 t/m 9 november 2007
Deelnemers (selectie): Judith Bloedjes, Mecky van den Brink, Sita FalkenaBenedikt Fischer, Mirjam Jakubowski, Marly Kruytzer, MOYA (Eline van der Laag), René Vlasblom, Arek Wolski, Frank van Zwicht

2008
6 november 2008 t/m 9 november 2008
Deelnemers (selectie): Peggy Bannenberg, Judith Bloedjes, Mecky van den Brink, Gerrit Rietveld Academie, Mirjam Jakubowski, Marly Kruytzer, Jan Matthesius, MOYA (Eline van der Laag), Ineke Otte, Corina Rietveld, René Vlasblom, Francis Willemstijn, Frank van Zwicht
Tentoonstelling:

2009
(5 november 2009 t/m 8 november 2009)
Deelnemers (selectie): Judith Bloedjes, Mecky van den Brink, Sally Collins, Arata Fuchi, Mirjam Jakubowski, Marly Kruytzer, MOYA (Eline van der Laag), René Vlasblom, Frank van Zwicht
Tentoonstelling:

2010
4 november 2010 t/m 7 november 2010
Deelnemers (selectie): Peggy Bannenberg, Judith Bloedjes, Mecky van den Brink, Jacomijn van der Donk, Arata Fuchi, Tamara Grüner, Mirjam Jakubowski, Marly Kruytzer, Jan Matthesius, MOYA (Eline van der Laag), Eily O’Connell, Uli Rapp, Ramjuly, Nora Rochel, René Vlasblom
Tentoonstelling: Inspirations, New Traditional Jewelry – True Colours (Nicolas Cheng)

2011
Deelnemers (selectie): Peggy Bannenberg, Judith Bloedjes, Mecky van den Brink, Eily O’Connell, Marion Delarue, Jonathan Hens, Mirjam Jakubowski, Jimin Kim, Seul Gi Kwon, Ramjuly, Uli Rapp, Corina Rietveld, Nora Rochel, René Vlasblom
Tentoonstelling: Inspirations & Visions

2012
Deelnemers (selectie): AlchimiaLinda Ezerman, Celina Gram, Tzuri Gueta, Jonathan Hens, Mirjam Jakubowski, Jillian Moore, MOYA (Eline van der Laag), Nora Rochel, Mariko Sumioka, René Vlasblom, Sarah Warsop
Tentoonstelling: New Traditional Jewellery

2013
7 november 2013 t/m 10 november 2013
Deelnemers (selectie): Peggy Bannenberg, Judith Bloedjes, Sarah Brown, Luisa Bruni, Nikki Couppee, Maria Diana, Linda Ezerman, Rebekah Frank, Mirjam Jakubowski, Kiki Kühlmann, Stefania Lucchetta, Jillian Moore, Lavinia Rossetti, Karen Vanmol, René Vlasblom
Tentoonstelling: Bucks ‘N Barter (Nicolas Cheng)

2014
6 november 2014 t/m 9 november 2014
Deelnemers (selectie): Brigitte Adolph, Luci Aversteeg, Peggy Bannenberg, Simone Vera Bath, Kristin Beeler, Edith Bellod, Judith Bloedjes, Sarah Brown, Emily Cobb, Eily O’Connell, Joshua DeMonte, Maria Diana, Maria Eife, Linda Ezerman, Mirjam Jakubowski, Satomi Kawai, Gretchen Klunder Raber, Kiki Kühlmann, Mia Kwon, Lauren Markley, Claudia Milic, Jillian Moore, MOYA (Eline van der Laag), Luise Neugebauer, Giorgio Paterlini, Mariko Sumioka, Yoko Takirai, René Vlasblom, Yiota Vogli, Hester Zagt
Tentoonstelling: NTJ2014: Confrontations

2015
Deelnemers (selectie): Farah Abdelhamid, Carolina Apolonia, Peggy Bannenberg, Sofia Belharz, Carolina Bernachea, Judith Bloedjes, Chris Boland, Liesbeth Busman, Alice Clarke, Jaki Coffey, Martijntje Cornelia, Emanuela Duca, Shaya Durbin, Maren Dussel, Cécile van Eeden, Linda Ezerman, Maria Frantzi, Liisa Hashimoto, Anke Hennig, Lien Hereijgers, Hoogenboom & Bogers Edelsmeden, Natalie Hoogeveen, Sonja Hunefeld, Astrid Hut, Iris Saar Isaacs, Mirjam Jakubowski, Poelie Jansen, Satomi Kawai, Jan Kerkstra, Hye-rim Kim, Jimin Kim, Sarah Kobak, Kiki Kühlmann, Jee Hye Kwon, Seul Gi Kwon, Marc Lange, Nuri Lee, Barbera de Leeuw, Jennaca Leigh Davies, Nina Lima, Ria Lins, Stefania Lucchetta, Sam Mitchell, Jillian Moore, Rocco Napoli, Filipa Oliveira, Marion Pannekoek, Patricio Parada, Giorgio Paterlini, Anna Maria Pitt, Sarah Pulvertaft, Marleen Rameckers, Anna Scheen, Marina Sheetikoff, Greetje Sieders, Susanne Siegert, Eveline Sipkes, Yoko Takirai, Inês Telles, Eva Theuerzeit, Lisa Vershbow, René Vlasblom, Dimitii Volkov, Hanneke Wels, Christiane Wichert, Cristina Zani
Tentoonstelling: Omarm & Omhels – 35 jaar Stichting Françoise van den Bosch (Boris de Beijer, David Bielander, Françoise van den Bosch, Liesbet Bussche, Gemma Draper, Richard Elenbaas, Suzanne Esser, Sophie Hanagarth, Jing He, Marion Herbst, Esther Knobel, Erik Kuiper, Emmy van Leersum, Mikiko Minewaki, Marc Monzó, Bruno Ninaber van Eyben, Noon Passama, Ruudt Peters, David Roux-Fouillet, Robert Smit, Adriaan van Strien, Lisa Walker)

2016
Deelnemers (selectie): Peggy Bannenberg, Judith Bloedjes, Alice Clarke, Linda Ezerman, Anke Hennig, Beru Inou, Mirjam Jakubowski, Emily Kidson, Joo Hye Kim, Kiki Kühlmann, Ria Lins, Andra Lupu, Jillian Moore, John Moore, Poppy Porter, Chiara Scarpitti, Alejandra Solar, Yoko Takirai, René Vlasblom
Tentoonstellingen: Celebrate/Vieren, 12 Portretten van MisjaB en 40 Years Ra Gallery

2017
9 november 2017 t/m 12 november 2017
Deelnemers (selectie): Anke Akerboom, Annelyn Angenent, Valeria d’Annibale, Francesca Antonello, Luz Arias, Armelle Aulestia, Lorina Balteanu, Peggy Bannenberg, Giulia Barela, Lucy Barna, Julia Baudler, Carolina Bernachea, Judith Bloedjes, Sanne Bogers, Sabrina Borges, Nicoline van Boven, Catalina Brenes, Rachel Butlin, Raluca Buzura, Iris Camp, Anna Maria Cardillo, Szymon Ciechorski, Tania Clarke Hall, Luca Cosseddu, Cleopatra Cosulet, Simona Croitoru, Maria Diana, Tereza Dusková, Denise Ebert, Evgenia Elkind, Toon Elsten, Tami Eshed, Alina Filimoniuk-Pilecka, Fili Plaza, Antonio la Fortezza, Anastasia Gemeliari, Cécile Gilbert, Pia Groh, Isabela Groza, Olga Guzik, Dora Haralambaki, Liisa Hashimoto, Marike Hauser, Lien Hereijgers, Heleen Hoogenboom, Natalie Hoogeveen, Monica Iacovenco, Beru Inou, Maria Irsara, Iris Saar Isaacs, Mirjam Jakubowski, Wojtek Kalandyk, Hayan Kim, Kerstin Kircher, Sarah Kobak, Anna Król, Kiki Kühlmann, Patricya Kwiatkowska, Ariadni Kypri, Eline van der Laag (MOYA), Marc Lange, Karen Lester, Nina Lima, Stefania Luchetta, Renata Manganelli, Francesca Marcenaro, Claudia Marotto, Carla Matos, Lehel Miklos, Serafino Monni, Jane Moore, John Moore, Elisabeth Müller-Quade, Maria Eugenia Munoz, Yannick Mur, Iris Nijenhuis, Julia Obermaier (Die Vier), Panayiotis Panayi, Marion Pannekoek, Ginevra Panzetti & Sergio Salomone, Boyoung Park, Ute van der Plaats, Poppy Porter, Eva Pozenel, Andreia Quelhas Lima, Anca Radulescu, Cecilia Ribeiro, Amy Elizabeth Ridyard, Maria Antonia Ripoll Vaquer, Bruno da Rocha, Tove Rygg, Alina Gabriela Secarea, Lore Segers, Ewa Zofia Sleziona, Agapi Smpokou, Amelie Spitz, Monica Stanescu, Amy Stringer, Rolisa Sweegers, Yoko Takirai & Pietro Pellitteri, Aletta Teunen, Femke Toele, Eleonora Tonini, Jutta & Jost Trenker, Francesca Urciuoli, Louise Vaessen-Walker, Francesca Verardo, Maarten Versteeg, René Vlasblom, Sonja Waldraff, Xenia Walschikow, Libby Ward, Snem Yildirim, Yeena Yoon, Sergey Zhernov
Tentoonstellingen: Rockstars (Gabriela Cohn, Mia Copikova, Matthias Dyer, Saerom Kong, Héctor Lasso, Tabea Reulecke, Franziska Seilern-Aspang, Alejandra Solar, Sabine Wehr), Verwondering (door Marjan Unger)

2018
Deelnemers: Francesca Antonello, Iuliana Asoltanei, Laura Helena Aureli, Kate Bajic, Evgenia Balashova, Peggy Bannenberg, Francesco Barbato, Lucy Barna, Dee Barnes, Miruna Belicovici, Veronique Belot, Doris Berner, Judith Bloedjes, Daniela Boni, Federica Borello, Nicoline van Boven, Rachel Butlin, Raluca Buzura, Cédric Chevalley, Huiyu Chiu, Eunok Cho, I-Ju Chu, Marta Ciechorska & Szymon Ciechorski, Alice Clarke, Tania Clarke Hall, Ximena Clavelli, Francesca Corradini, Cleopatra Cosulet, Sara Coutinho, Telma Cunha-Ferreira, Diogo Dalloz, Roos van Doren, Marjolein van Dorpe, Valentina Dorronsoro Salazar, Shaya Durbin, Marta Edöcs, Lia Elnatan, Toon Elsten, Tami Eshed, Alina Filimoniuk-Pilecka, Maria Filipescu, Maria Frantzi, Philipa Gee, Noémie Gera, Isabela Groza, Reinhard Hampel & Veronique Cartier-Hampel, Ariane Hartmann, Liisa Hashimoto, Hoogenboom & Bogers Edelsmeden, Natalie Hoogeveen, Sonja Hunefeld, Alberto Iacopetta, Iris Saar Isaacs, Mirjam Jakubowski, Ana João Pinto, Christne Johnson, Sowon Joo, Jessica Jue, Sue Kim, Fanni Király, Kerstin Kircher, Mayra Koffman, Conny Kokot, Maria Kotsoni, Julie Lake, Marc Lange, Agostina Laurenzano, Andreia Lima, Michelle Lowe-Holder, Viorela Lucescu, Andra Lupu, Carolina Luzardo Carella, Asagi Maeda, Manuschmuck, Francesca Marcenaro, Ana Filipa Marques Bragança de Oliveira, Karin Marseille, Jane Moore, Jillian Moore, John Moore, Malcolm Morris, Debby Moxon, Fumiko Nakajima, Iris Nijenhuis, Ingrid Nordmann, Sarah Kobak-Onel, Marita van Oorschot, Alfonso Iker Ortiz Rubiera, Taibe Palacios, Panayiotis Panayi, Lorenzo Pepe, Fili Plaza, Malgorzata Poloczanska, Jo Pudelko, Anouk van Puyvelde, Tessa Reijmers, Rachel Reilly, Cecilia Maria Santos Ribeiro, Amy Ridyard, Ro Jewellery, Bruno da Rocha, Tove Rygg, Joana Santos, Dario Scapitta, Christie Schellings, Marie-Bénédicte de Schryver, Lore Segers, Angela Simone, Sergio Spivach, Stefano Spivach, Yolanda Sucre, Rolisa Sweegers, Katalin Szalai, Lauren Taylor, Aletta Teunen, Feke Agnès Toele, Saulius Vaitiekünas, Kana Umeda, Vakschool Edelsmeden, Angelo Verga, Niels Veschuren, Maarten Versteeg, René Vlasblom, Laura Volpi, Libby Ward, Rebecca Wilson, Naoko Yagisawa
Tentoonstellingen: Chains/Schakels/Verbindingen, Jerven Ober Collection (Ra Books, door Liesbeth den Besten (SSC)), From Walter to Astrid (Sint Lucas Antwerpen)

2019
7 november 2019 t/m 10 november 2019
Deelnemers: Agara, Alinea Design Objects, Almo Design (Monica Iacovenco), AMMA Jewelry, An Interaction with Vasundhara, Anayd Blu (Diana Tobosaru), Annelyn Angenent, Antechamber Elisconcept Arte (Ana Marchetanu), Antwerp Masters, Atelier Luz, Kate Bajic, Peggy Bannenberg, Maria Cristina Bellucci, Doris Berner, Judith Bloedjes, Petra Boehler, Nicoline van Boven, Brech, Marco Breur, Rachel Butlin, Cédric Chevalley, Chimajarno, Tania Clarke Hall, Cris Maria Jewelry, Cthruit, Deelyn Design, Dario Scapitta Design, Do Collection, Elisconcept Arte (Brandusa Ungurasu), Toon Elsten, Tina Engell, Faun Noir Jewellery, Maria Frantzi, Gi By Me (Isabela Groza), Hayley Grafflin, Hamaca Design, Liisa Hashimoto, Herman’s Collections (Herman Sun), Michael Hofmeyer, Hoogenboom & Bogers, Natalie Hoogeveen, I(n)stance, Insync Design, Interlude Manufacture (Costin Tira), Into/Into, Mirjam Jakubowski, Josefine K, Yukiko Kakimoto, Katárt Ateliers by Katalin, Jan Kerkstra (The Jewelry Story), Kinley Handmade Jewellery, Kircher Schmuck, Sarah Kobak, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (Youhzi Be, Sophia de Groot, Luca Sagi, Lere Treyger), Kazco Koyanagi, Kerstin Lodder, Manu.nl, Mater, Micaccera (Maria Filipescu), Mie Miyakawa, Mizyan Accessories, Helga Mogensen, Jane Moore, Jillian Moore, John Moore, MOYA (Eline van der Laag), Myday Byday Gallery (Isabelle Carpentier, Beru Inou, Agostina Laurenzano, Asagi Maeda, Alba Rosa Mancini, Ana Nadjar, Vania Ruiz, Atis Saez, Shenhav offer Russo, Asami Watanabe), Natalia’s Beading, Oogst Goudsmeden, Marita van Oorschot, Opium Imaginarium, Panayiotis Panayi, Marion Pannekoek (The Jewelry Story), Patrizio Parada, Patzi Creative Design, Thereza Pedrosa (Beautiful People Live Art: Sara Barbanti, Lluìs Comìn, Gigi Mariani, Kazumi Nagano, Bruno Pedrosa, Maria Rosa, Aişegül Telli, Maria Tsimpiskaki), Lorenzo Pepe, Psquare Jewellery, Ra Books, RB Design (Raluca Buzura), Tessa Reijmers, Cecilia Ribeiro, Marian Ripoll, Bruno da Rocha, Rocks on a Rope, Tove Rygg, Select Design (Iuliana Asoltanei), Seo & Junh, Sieders en Van Doorn, Sopro Jewellery, Flore Soria, Amy Stringer, Kimiko Suzuki, Lauren Taylor, Aletta Teunen, Katarina Thorstensson, Saulius Vaitiekunas (Terra Recognita), Vakschool Edelsmeden (Joris Boermans, Mirjam Diatlowicki, Diana Joostens, Digna Reket, Sergio Reyes, Laetitia van Rij, Maryam Sarab, Sanneke Zegwaard), Niels Verschuren, Vijou Design, Vintage & Costume Jewelry, René Vlasblom, Vomovo, Wagner Arte, Libby Ward, Neung Wi Kim, Rebecca Wilson
Tentoonstellingen: Marjan Unger Tribute (gecureerd door John de Greef met: Melvin Anderson, Gijs Bakker, Paul Derrez, Beppe Kessler, Mieke Groot, Maria Hees, Felieke van der Leest, Chequita Nahar, Willem Noyons, Evert Nijland, Ruudt Peters, Marleen Rameckers, Ravage)

2020 
Geen beurs in verband met de corona pandemie.

2021
Geen beurs in verband met de corona pandemie.

2022
26 mei 2022 t/m 29 mei 2022
Deelnemers: Ruth Allen (RUTH), Amma Jewelry, Amo.resin, Atelier Marlaucreation, Lorina Balteanu, Peggy Bannenberg, Doris Berner, Bizar Concept, Judith Bloedjes, Jeawook Choi, Paul Derrez, ID Optimal Design, Joke Dubbeldam, Anna Fanigina (Verba), Felicity Store, Fundamentals, Greetje van den Geest, Haiart, Anke Hennig, Michael Hofmeyer, Manon ter Hogt, Hoogenboom & Bogers, Natalie Hoogeveen, Jakubowski & Vlasblom, Joséfine K, Kyuig Han, Kat’Art, Maria Katsoni, Judith Kayser, Laima Keriene, Hanna Kim, Kircher Schmuck, Sarah Kobak, Mei Lee (Mei Lee Studio), Ye-Jee Lee, Lunante, Maastricht Institute of Arts (Max Dekkers, Kalkidan Hoex, Jeannette Jansen, Maureen Kortenbusch, Chequita Nahar, Thom van Schaik, Jetty van Wezel), Mater, Micacera, Vannesa Montoya, MOYA (Eline van der Laag), Nabunt, Saxon & Unique, Nanni Jewellery, Nicio Zi Fara Pictura, Nobahar Design Milano, Nanna Obel, OM Jewellery, Omaya, Marita van Oorschot, Opus Ada (Janneke de Bruijn), Panayiotis Panayi, Jounghye Park, Lorenzo Pepe, Psquare Fashion Jewellery, Cecilia Ribeiro, Bruno da Rocha, Alys Rocks, Tove Rygg, Sieders en Van Doorn, Suzan Studio, Terra Recognita, Bruno da Rocha, Schneider-Rappel Goldschmiede, Aletta Teunen, The Sense of Beauty Gallery, Theodora D., Katarina Thorstensson, Titanium Design, Frank Tjepkema (Tjep), Tour 1a Tour, Kana Umeda, Vakschool Edelsmeden, Truike Verdegaal (Maria Lux Jewellery), Vilnius Academy of Arts (Violeta Adomaityté), Ching Hui Yang
Tentoonstellingen: Extranalities, Pictureware (Sofia Björkman, Tim Carson, Sara Gackowska, Herman Hermsen, Felieke van der Leest, Denise Reytan, Catarina Silva, Peter Vermandere, Christoph Zellweger), MisjaB

Tentoonstellingen
2015 – Omarm en omhels 35 jaar Stichting Françoise van den Bosch (gecureerd door Liesbeth den Besten))
2016 – Celebrate/Vieren (een samenwerking met het Tropenmuseum Amsterdam, Rijksmuseum Volkenkunde Leiden en het Afrika Museum (Berg en Dal)
2016 – MisjaB
2016 – 40 Jaar Galerie Ra
2017 – Rockstars
2017 – Verwondering
2018 – Chains/Schakels/Verbindingen (door Liesbeth den Besten (SSC) met sieraden afkomstig van 12 particuliere verzamelaars waaronder Liesbeth den Besten & Jim Reekers (Concept): Anni Albers, Dinie Besems, Daniel Kruger, Suska Mackert; Lieke & Hennie Bijkerk (Contrasten): Liesbet Bussche, Paul Derrez, Maria Hees, Claudia Stern; Paul Derrez & Willem Hoogstede (Knipoog): Peggy Bannenberg, Petra Hartman, Nel Linssen, Mikiko Minewaki; Claartje Keur (Composities): Ralph Bakker, Felieke van der Leest, Annelies Planteijdt, Philip Sajet, Lucy Sarneel, Robert SmitThrees Moolhuysen-Coenders (Tekens en ketens): Annelies Planteijdt, Lucy Sarneel, Christiane Schneider, Malinees halssieraad; Miecke Oosterman (Hommage): Paul Derrez, Georg Dobler; Ruudt Peters en Leo Versteijlen (Cirkel): Peggy Bannenberg; Marreke Prins (Trouvailles (vondsten)): Uli Rapp, diverse onbekende vervaardigers; Stephanie Schuitemaker (A family affair): CartierNhat-Vu DangJantje Fleischhut, Christian Lacroix; Christina & Menno Vermeulen-Meiners (Eclectisch): Jacomijn van der Donk, Marijke de Goey, Jee Hye Kwon, Maike Michielsen, Floor Max, Claude Schmitz, Ingeborg Vandamme; Kracht en kwetsbaarheid: Volker Atrops, Clarisse Bruynbroeck, Sam Wammes; Sculpturaal: Sophie Hanagarth, Dorothea Prühl, Despo Sophocleous
2018 – Jerven Ober Collection (Hans AppenzellerGijs Bakker, Maria BlaisseFrançoise van den Bosch, Mecky van den Brink, Caroline Broadhead, Paul DerrezPetra Hartman, Maria Hees, Herman Hermsen, Susanna Heron, Willem HoningOtto KünzliEmmy van Leersum, Nel Linssen, Julia Manheim, Frans van Nieuwenborg & Martijn Wegman, Bruno Ninaber van EybenRuudt Peters, Annelies Planteijdt, Lia de SainMarga StaartjesThea Tolsma, Charlotte van der Waals)
Marjan Unger Tribute (gecureerd door John de Greef met: Melvin Anderson, Gijs Bakker, Paul Derrez, Beppe Kessler, Mieke Groot, Maria Hees, Felieke van der Leest, Chequita Nahar, Willem Noyons, Evert Nijland, Ruudt Peters, Marleen Rameckers, Ravage)
2022 – Extranalities, Pictureware (Sofia Björkman, Tim Carson, Sara Gackowska, Herman Hermsen, Felieke van der Leest, Denise J. Reytan, Catarina Silva, Peter Vermandere, Christoph Zellweger)

Bibliografie (selectie)
Berens, A. (6 mei 2022) Uitgesteld jubileum. hedendaagsesieraden.nl.
Crebolder, H. (19 maart 2022) No life without jewellery. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (1 april 2022) Bleeding tentacles. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (1 juni 2022) Laatste oproep voor jubelcolumns eerste lustrum. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (6 november 2019) November 2019: sieradenmaand in Nederland. hedendaagsesieraden.nl.
Es, S. van (24 mei 2022) Extranalities’ Pictureware – hoe oude krantenfoto’s tot nieuwe sieraden leiden. SieradenMuze.

Links
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2016/11/04/sieraad-art-fair-saf/

1 Comment

  1. Ha Esther, leuk! dank. Er staat geen link naar SIERAAD onderin…. En mocht je er nog iets in kunnen veranderen, wil je dan ook Maarten Bodt naast mij noemen, wij doen de organisatie samen……

    >

Geef een reactie