
Marinus Petrus (Ruudt) Peters (Naaldwijk (Nederland), 17 augustus 1950) was en is onder meer actief als sieraadontwerper, edelsmid, conceptueel kunstenaar en docent. Hij was ook actief als docent en is één van de initiatiefnemers en oprichters van de Stichting Sieraden Collecties (SSC). Peters is zeer energiek en leeft en werkt in Amsterdam (Nederland) en Ravenstein (Nederland) en is gehuwd met Leo Versteijlen.
Biografie
Als twaalfjarige kreeg Peters een zwager die ook Ruud heette. De een werd Ruud P. en de ander Ruud B.; Peters had hier zo’n hekel aan dat hij een t achter zijn roepnaam plaatste. Peters is opgeleid tot medisch instrumentmaker aan de MTS in Delft (Nederland) (1967-1970) en studeerde vervolgens aan de afdeling edelsmeden van de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (Nederland) (1970-1974). Zijn afstudeerproject was een opblaasbaar pak.
Voordat Peters in 1973 Galerie Ekster in Leeuwarden (Nederland) oprichtte, verkocht hij korte tijd zijn sieraden in Galerie Sieraad te Amsterdam (Nederland). In 1976 werd de galerie in Leeuwarden (Nederland) overgenomen door Julius Wijffels. De galerie sloot in 1978.
Naast sieraden maakte Peters in de tweede helft van de zeventiger jaren ook ruimtelijk werk. Aan het begin van de tachtiger jaren echter legde hij zich weer geheel toe op het sieradenvak. Hij kwam terug als sieraadontwerper met een serie kragen van gips.
Peters werkt steeds rond thema’s, die namen hebben als Capital (1983), Collars (1983), Symbol (1986), Grace (1986), Dedicate (1988), Interno (1990), Passio (1992), Ouroboros (1995), Lapis (1997), Pneuma (2000), Iosis (2002), Azoth (2004), Sefiroth (2006), Lingam (2008), Anima (2009), Corpus (2011), Hun (2013), Shen (2013), Terram (2014), Iam (2015), Ma (2016) en Suctus (2019). Tentoonstellingen met zijn werk hebben doorgaans het karakter van een installatie. In reguliere vitrines worden sieraden van Peters amper getoond. Deze series gingen meestal vergezeld van een publicatie.
Peters gaf les op de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen (Nederland) (1984-1990) en aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (Nederland) (1990-2000). Ook gaf hij les aan Ädellab, Konstfack University of Arts and Crafts te Stockholm (2004-2009, 2013-) (Zweden) en Alchimia te Florence (Italië) (2010-2015).
Naast sieraden en beelden werkt Peters ook aan projecten in de openbare ruimte. Zo realiseerde hij een balustrade voor een woningbouwproject aan de Czaar Peterstraat te Amsterdam (Nederland), een balustrade voor Cortille te Amstelveen (Nederland) en realiseerde hij het Alchemieproject Vinkhoek aan de Kinkerstraat (Amsterdam (Nederland)), aanpassingen aan de Oranjekerk (Amsterdam (Nederland)) en Helix in Hoofddorp (Nederland). Ook de fontein voor het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch (Nederland) is door hem ontworpen.
In zijn werk maakt Peters regelmatig gebruik van blind tekenen: er wordt getekend vanuit het onderbewuste met gesloten ogen waarbij visuele of esthetische prikkels er niet toe doen.
In 2005 werd de Marzee Prijs in Galerie Marzee door Annie Brouwer-Korf uitgereikt aan Peters.
Verschillende sieraden en publicaties van Peters’ hand zijn door Marjan Unger en Gerard Unger samen met honderden andere sieraden van diverse Nederlandse ontwerpers in 2009 door een schenking in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam te Amsterdam (Nederland) beland.
Samen met Liesbeth den Besten, Jim Reekers, Joke van Orden, Guus Bakker en Leo Versteijlen is Peters oprichter en bestuurslid (voorzitter) van de SSC die werd opgericht in 2014.
In 2015 vond de tentoonstelling Ruudt Peters, Terram plaats in Galerie Rob Koudijs. Een indruk van de tentoonstelling is te zien in dit filmfragment (26 sec., met Rob Koudijs). Amani Bou Dargham praat met Peters over het project Terram/Ground in dit filmfragment (8.04 min.).
Het sieradenlabel chp…? heeft werk van Peters uitgebracht in oplage. Ook Galerie Marzee bracht in 1995 in een oplage van 25 een halssieraad van Peters uit.
In 2015 vond in Galerie Rob Koudijs de tentoonstelling Ruudt Peters, Terram plaats. Een indruk van de tentoonstelling is te zien in dit filmfragment (26 sec., met Rob Koudijs). Amani Bou Dargham praat met Ruudt Peters over dit project in dit filmfragment (8.04 min.).
Op 12 november 2017 werd in CODA te Apeldoorn (Nederland) de tentoonstelling Bron geopend. Er was een overzicht te zien van het oeuvre van Peters. De tentoonstelling zal verder reizen door Europa en China. Er was een crowdfunding actie om de tentoonstelling mogelijk te maken. Deelnemers aan de actie kregen een broche die in een gelimiteerde en genummerde oplage van 66 door Peters is vervaardigd en gesigneerd. Ook ontvingen zij de bijbehorende tentoonstellingscatalogus. In ongelimiteerde oplage was ook een kleinere broche (pin) voor 40 euro verkrijgbaar. In Hangzhou (China) was tegelijkertijd met Bron de door Peters gecureerde tentoonstelling 21 Grams te zien.
In 2018 organiseerde Peters samen met Gijs Bakker, Liesbeth den Besten en Ted Noten de tijdelijke experimentele masteropleiding Challenging Jewellery aan het Sandberg Instituut te Amsterdam (Nederland). De opleiding startte in oktober 2018 en duurde tot en met november 2020 en werd geleid door Ines Kaag en Desirée Heiss (BLESS). Er was plaats voor 15 studenten.
Verzamelaar Jurriaan van den Berg bezat een aanzienlijke verzameling werken van Peters. In deze video (5:20 min) uit 2018 vertelt Peters in zijn atelier over Van den Berg.
Samen met zijn echtgenoot heeft Peters een verzameling met werk van onder meer sieraadontwerpers. De verzameling van circa 400 sieraden ligt geordend op kleur in laden en is grotendeels door ruil tot stand gekomen.
Sieraden van Peters werden en worden gepresenteerd door onder meer Galerie Eewal, Galerie Ekster, Galerie Louise Smit, Galerie Marzee, Galerie Ra, Galerie Rob Koudijs, Galerie Sieraad, Galerie Spektrum, Galleri Hnoss, Galleria Antonella Villanova, Gallery Alternatives, Jewelers’ Werk Galerie, Lesley Craze Gallery en Ornamentum Gallery. Peters maakte gebruik van de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR).
Werk in openbare collecties (selectie)
Amsterdam Museum, Amsterdam (Nederland)
Angermuseum, Erfurt (Duitsland)
Ar.Co, Lissabon (Portugal)
Cleveland Arts Centre, Middlesbrough (Verenigd Koninkrijk)
CODA, Apeldoorn (Nederland) (1 van de 34 kernkunstenaars)
Collectie Françoise van den Bosch (Nederland)
Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York (Verenigde Staten)
Corning Museum of Glass, Corning (Verenigde Staten)
Craft Museum, China Academy of Art, Hangzhou (China)
Danner-Stiftung, München (Duitsland)
Design Museum Den Bosch, Den Bosch (Nederland)
Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (Nederland)
Hiko Mizuno College of Jewelry, Tokyo (Japan)
Los Angeles County Museum of Art (LACMA), Los Angeles (Verenigde Staten)
Metropolitan Museum of Art, New York (Verenigde Staten)
Middlesbrough Institute of Modern Art (MIMA), Middlesbrough (Verenigd Koninkrijk)
Mint Museum of Craft+Design, Charlotte (Verenigde Staten)
Museum Arnhem, Arnhem (Nederland)
Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (Nederland), Rotterdam (Nederland)
Museum Catharijneconvent, Utrecht (Nederland)
Musée des beaux-arts de Montréal, Montréal (Canada)
Musée des Arts Décoratifs (Parijs), Parijs (Frankrijk)
Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg, Hamburg (Duitsland)
Museum of Arts and Design (MAD), New York (Verenigde Staten)
Museum of Fine Arts, Houston (Verenigde Staten)
Museum of Modern Art (MOMA), New York (Verenigde Staten)
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (Noorwegen)
Österreichisches Museum für angewandte Kunst (MAK), Wenen (Oostenrijk)
Philadelphia Museum of Art, Philadelphia (Pennsylvania, Verenigde Staten)
Racine Art Museum, Racine (Verenigde Staten)
Rhode Island School of Design Museum, Providence (Verenigde Staten)
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Amersfoort (Nederland)
Rijksmuseum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
Rotasa Collection Trust, San Francisco (Californië, Verenigde Staten)
Schmuckmuseum Pforzheim, Pforzheim (Duitsland)
Schweizerisches Nationalmuseum, Zürich (Zwitserland)
Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
Teylers Museum, Haarlem (Nederland)
The Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas-City (Verenigde Staten)
Victoria and Albert Museum, Londen (Verenigd Koninkrijk)
Werk in particuliere collecties (selectie)
Susan Beech
Jurriaan van den Berg
Liesbeth den Besten
Lois Boardman
Heidi & Karl Bollmann
Annie Brouwer-Korf
Heidi & Karl Bollmann
Françoise van den Bosch
Jana Brevick
Willy van den Burg
Paul Derrez & Willem Hoogstede
Helen Drutt
Benedikt Fischer
Graziella Folchini Grassetto
Susan Grant Lewin
Erica Groet
Yvònne Joris
Sean & Mary Kelly
Susan & Sanford Kempin
Claartje Keur
Jet & Ron Klein Breteler
Alice & Louis Koch
Rob Koudijs & Ward Schrijver
Gunter Kraus
Ronald Kuipers
Thea & Jur van Lee-Ellis
Riet en Johan van Lonkhuijsen
Bertold & Io Mackert
Catherine Markus Rose
Threes Moolhuysen-Coenders
Riet Neerincx
Rita & Don Newman
Ted Noten
Jerven Ober
Jeldrik Oorthuys
Pavel Opočenský
Benno Premsela
Auckjen & Jan Ridderbos
Annelies van der Schatte-Olivier
Marjorie Schick
Donna Schneier
Marjan Unger & Gerard Unger
Jorunn Veiteberg
Christina Vermeulen-Meinders
Wilma van Vliet
Tentoonstellingen (selectie)
1976 – Irene Bakker, zilveren reliëfs en broches, Ruudt Peters, tekeningen en objecten, Suzanne Esser, ebbe houten armbanden, Galerie Ekster, Leeuwarden (Nederland)
1978 – Color Rotation, Galerie Flora, Eindhoven (Nederland)
1978 – Color Rotation, Ruudt Peters, Galerie Ra, Amsterdam (Nederland)
1978 – System, De Muzeval, Emmen (Nederland)
1981 – Tention, De Gele Rijder, Arnhem (Nederland)
1982 – Jewellery Redefined the 1st international exhibition of multi-media nonprecious jewellery, Britsh Crafts Centre, Londen (Verenigd Koninkrijk)
1982 – Visies op sieraden, Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
1983 – Collars, Galerie Nouvelles Images, Den Haag (Nederland)
1983 – Ruudt Peters, Collars, Galerie Ra, Amsterdam (Nederland)
1984 – Collars, Aspects, Londen (Verenigd Koninkrijk)
1985 – Smykker -85 / Jewellery -85, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (Noorwegen)
1986 – 10 Jaar Ra, Galerie Ra, Amsterdam (Nederland)
1986 – Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1986 – Multiples heden verleden, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1986 – Multiples heden verleden, Galerie Nouvelles Images, Den Haag (Nederland)
1986 – Multiples heden verleden, Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
1986 – Sieraden, Images, Singer Museum, Laren (Nederland) (reizende tentoonstelling)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Eewal, Leeuwarden (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Kokon, Tilburg (Nederland) (16 mei 1987 t/m 4 juli 1987)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Pêdjeshof, Grubbenvorst (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Puntgaaf, Groningen (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Kunst+, Vlaardingen (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Kunst/Werk, Utrecht (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Museum Het Palthe-Huis, Oldenzaal (in samenwerking met Galerie Beeld & Aambeeld)
1987 – Multiples heden verleden, Trits Sieraden, Delft (Nederland)
1987 – Ruudt Peters, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland) (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1987 – Visie op vazen, Galerie Detail, Groningen (Nederland)
1988 – Ornaments Corporals I Altres, Galeria GU, Barcelona (Spanje) (november 1988 t/m december 1988)
1988 – Sieraden, Museum Waterland, Purmerend (Nederland) (19 november 1988 t/m 24 december 1988)
1989 – Dedicated to, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland) (4 maart 1989 t/m 15 april 1989)
1989 – Dedicated, V&V, Wenen (Oostenrijk)
1989 – Kammen, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1989 – Kammen, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (Nederland), Rotterdam (Nederland)
1990 – Gekraagd, Huis van Gijn, Dordrecht (Nederland) (16 februari 1990 t/m 16 april 1990)
1990 – Joalharia Holandesa, Novidades da Holanda / News from the Netherlands, Museu Calouste Gulbenkian, Lissabon (Portugal) (9 mei 1990 t/m 27 mei 1990)
1990 – Joalharia Holandesa, Novidades da Holanda / News from the Netherlands, Museu Nacional de Soares dos Reis, Porto (Portugal) (20 juni 1990 t/m 15 juli 1990)
1991 – An art collection of combs, Mikimoto, Tokyo (Japan)
1991 – Interno, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1991 – Sieraad als objekt, Librije Hedendaagse Kunst, Zwolle (Nederland) (7 december 1991 t/m 12 januari 1992)
1992 – Editionen, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
1992 – Interno, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
1992 – Interno, V&V, Wenen (Oostenrijk)
1992 – Peggy Bannenberg Onno Boekhoudt Annelies Planteydt Ruudt Peters, Galerie Treykorn, Berlijn (Duitsland) (6 oktober 1992 t/m 31 oktober 1992)
1993 – Amulet, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1993 – Contemporary Jewelry 1964-1993, Selected Works, Helen Williams Drutt Collection, The Arkansas Art Center, Little Rock (Arkansas, Verenigde Staten)
1993 – Interno, Jewelers’ Werk Galerie, Washington (Verenigde Staten) (15 april 1993 t/m 5 mei 1993)
1993 – Passio, Galerie Louise Smit, Amsterdam (Nederland)
1993 – Passio, Jewelers’ Werk Galerie, Washington (Verenigde Staten)
1994 – A Moveable Feast 1964-1993, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1994 – A Moveable Feast: Helen Williams Drutt Collection 1964-1993, Provinciaal Museum voor Moderne Kunst, Oostende (België)
1994 – A Moveable Feast: Helen Williams Drutt Collection 1964-1993, Stedelijk Museum, Amsterdam (Nederland) (1994 t/m 8 januari 1995)
1994 – Passio, Galerie Hélène Porée, Parijs (Frankrijk)
1994 – Passio, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
1994 – Schmuck unserer Zeit 1964-1993, Sammlung Helen Williams Drutt, Museum Bellerive, Zürich (Zwitserland) (10 februari 1994 t/m 1 mei 1994)
1994 – Strom der Leidenschaften, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
1995 – Duft, Galerie Schmuck Forum, Zürich (Zwitserland) (11 maart 1995 t/m 29 april 1995)
1995 – Geen parel dient bij nacht gekocht, Galerie Sofie Lachaert, Gent (België) (1 december 1995 t/m 6 januari 1996)
1995 – Ouroboros, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1995 – Ouroboros, Jewelers’ Werk Galerie, Washington (Verenigde Staten)
1995 – Parelproject Pearls, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1995 – Passio, Artefacto 3, Lissabon (Portugal) (30 maart 1995 t/m 19 april 1995)
1995 – SOFA, Chicago (Illinois, Verenigde Staten) (2 november 1995 t/m 5 november 1995) (Charon Kransen Arts)
1996 – Ouroboros, Galerie Spektrum, München (Duitsland) (9 maart 1996 t/m 13 april 1996)
1996 – Ouroboros, Národní galerie v Praze, Praag (Tsjechoslowakije)
1997 – Ouroboros, Galerie Louise Smit, Amsterdam (Nederland)
1997 – Ouroboros, Galerie Sofie Lachaert, Antwerpen (België)
1997 – Sieraden, vrouwen en de stad, Centrum voor Moderne Kunst De Zonnehof, Amersfoort (Nederland)
1997 – Sieraden, vrouwen en de stad, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1998 – Brooching it Diplomatically: A Tribute to Madeleine K. Albright, Secretary of State of the United States of America, American Craft Museum, New York (Verenigde Staten)
1998 – Brooching it Diplomatically: A Tribute to Madeleine K. Albright, Secretary of State of the United States of America, Designmuseo, Helsinki (Finland)
1998 – Brooching it Diplomatically: A Tribute to Madeleine K. Albright, Secretary of State of the United States of America, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Tallinn (Estland)
1998 – Brooching it Diplomatically: A Tribute to Madeleine K. Albright, Secretary of State of the United States of America, Helen Drutt Gallery (Verenigde Staten)
1998 – Brooching it Diplomatically: A Tribute to Madeleine K. Albright, Secretary of State of the United States of America, Museum Het Kruithuis, Den Bosch (Nederland)
1998 – Claartje Keur, portretten en colliers, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)
1998 – Jóias de Autor, Galeria Tereza Seabra, Lissabon (Portugal) (12 november 1998 t/m)
1998 – Lapis, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1998 – Lapis, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
1998 – Sieraden, de keuze van Nijmegen, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1998 – Supplement, een keuze uit de sieraden- en catalogiverzameling van Jurriaan van den Berg, De Nederlandsche Bank, Amsterdam (Nederland)
1999 – Sieraden, de keuze van Arnhem, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1999 – Sieraden, de keuze van Arnhem, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)
2000 – Jewels of Mind and Mentality, Museum het Kruithuis, Den Bosch (Nederland)
2000 – Obsessions, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2000 – Op de huid, sieraden uit de collectie, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)
2000 – Pneuma, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2001 – 20 Jahre Galerie Spektrum, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2001 – De eigen collectie sieraden 1970-heden, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2001 – Mikromegas, American Craft Museum, New York (Verenigde Staten)
2001 – Mikromegas, Bayerischer Kunstgewerbeverein, München (Duitsland)
2001 – Pneuma, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2001 – Pneuma, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2001 – Sieraden, de keuze van Apeldoorn, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2001 – Sieraden, de keuze van Apeldoorn, Van Reekum Museum, Apeldoorn (Nederland)
2002 – 21 Diademen voor Máxima, Museum het Kruithuis, Den Bosch (Nederland)
2002 – Change, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)
2002 – Display, een voorstel tot Gemeentelijke Kunstaankopen, Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
2002 – Dutch Diversity, Lesley Craze Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk)
2002 – Mikromegas, Gallery Yu, Hiko Mizuno College of Jewelry, Tokyo (Japan)
2002 – Rubedo-Iosis, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2002 – Ruudt Peters, Galleri Hnoss, Göteborg (Zweden)
2002 – Zonder wrijving geen glans, Centraal Museum, Utrecht (Nederland)
2003 – Change, Beurs van Berlage Museum, Amsterdam (Nederland)
2003 – Change, Designmuseum, Gent (België)
2003 – Change, Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau (Duitsland)
2003 – Change, Schmuckmuseum Pforzheim, Pforzheim (Duitsland)
2003 – Mikromegas, Musei Civici degli Eremitani, Padua (Italië)
2003 – Mikromegas, Oratorio di San Rocco, Padua (Italië)
2003 – Mikromegas, Powerhouse Museum, Sydney (Australië)
2004 – Azoth, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2004 – Change, Bayerische Kunstverein, München (Duitsland)
2004 – Change – Schmuck von Ruudt Peters, Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau (Duitsland)
2004 – Der Stein trugt, Villa Bengel, Idar-Oberstein (Duitsland)
2004 – Hoogtepunten van het Nederlandse moderne sieraad, De Nederlandsche Bank, Amsterdam (Nederland)
2004 – Ponto de Encontro/Meeting Point(s): 25 Years of Interventions at the Jewelry Department of Ar.Co, Museu Calouste Gulbenkian, Lissabon (Portugal) (26 februari 2004 t/m 30 maart 2004)
2004 – Ruudt Peters sieraden jewellery, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2004 – Sieraadontwerpers slaan nieuwe wegen in, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2005 – Azoth & Iosis, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2005 – Azoth, Galerie Noel Guyomarc’h, Montréal (Canada)
2005 – Azoth, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten)
2005 – Azoth, Platina, Stockholm (Zweden)
2005 – Change, Kulturhuset, Stockholm (Zweden)
2005 – Françoise van den Bosch, tijdgenoten en jong talent, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2005 – Iosis, Galerie Metal, Kopenhagen (Denemarken)
2005 – Maker, Wearer, Viewer, Contemporary Narrative European Jewellery, Glasgow School of Art, Glasgow (Verenigd Koninkrijk) (gecureerd door Jack Cunningham)
2005 – Sieraden, de keuze van Schiedam, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2005 – Sieraden, de keuze van Schiedam, Stedelijk Museum Schiedam, Schiedam (Nederland)
2006 – Beyond material, Galerie Lous Martin, Delft (Nederland)
2006 – Change, SCA Gallery, Sydney College of the Arts, Sydney (Australië)
2006 – Change & Installations, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2006 – Iosis, Galleri Hnoss, Göteborg (Zweden)
2006 – Plus 5, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2006 – Preziosa, Villa Bottini, Lucca (Italië)
2006 – Sefiroth, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland) (8 oktober 2006 t/m 2 december 2006)
2006 – Ten Years!/Dix ans!, Galerie Noel Guyomarc’h, Montréal (Canada) (26 november 2006 t/m 28 januari 2007)
2007 – Beyond Material, Galeria Reverso, Lissabon (Portugal)
2007 – Ornament as Art: Avant-Garde Jewelry from the Helen Williams Drutt Collection, Museum of Fine Arts, Houston (Verenigde Staten)
2007 – Rituals, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch (Nederland)
2007 – Sefiroth, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2007 – Sefiroth, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten)
2008 – Lingam, Galerie Phoebus, Rotterdam (Nederland)
2008 – Ornament as Art: Avant-Garde Jewelry from the Helen Williams Drutt Collection, Mint Museum of Craft+Design, Charlotte (Verenigde Staten)
2008 – Ornament as Art: Avant-Garde Jewelry from the Helen Williams Drutt Collection, Renwick Gallery, Washington (Verenigde Staten)
2009 – Ornament as Art: Avant-Garde Jewelry from the Helen Williams Drutt Collection, Tacoma Art Museum (TAM), Tacoma (Washington, Verenigde Staten)
2009 – The Marzee Collection, international contemporary jewellery, St Andrews Museum, St Andrews (Verenigd Koninkrijk)
2010 – Anima, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
2010 – Anima, Galleria Antonella Villanova, Florence (Italië)
2010 – Anima, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten)
2010 – Inspirations, Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam (Nederland)
2010 – Preziosa, Ospedale San Paolo, Florence (Italië)
2010 – Ruudt Peters, Introducing, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland)
2010 – The Plastic Show, Velvet da Vinci, San Francisco (Californië, Verenigde Staten) (1 oktober 2010 t/m 31 oktober 2010)
2011 – Anima, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2011 – Lingam, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten)
2011 – Ontketend, grenzeloze sieraden, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)
2011 – Ruudt Peters, Corpus, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland)
2011 – The Ring-Jewel Forever, Galleri Hnoss, Göteborg (Zweden)
2012 – Corpus, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2012 – Corpus, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten)
2012 – Entfesselt, Schmuck ohne Grenzen / Jewellery Unleashed, Museum Bellerive, Zürich (Zwitserland)
2012 – Unexpected Pleasures, Design Museum, Londen (Verenigd Koninkrijk)
2013 – Dare to wear, sieraden uit de collectie Paul Derrez/Willem Hoogstede, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2013 – Interno, Galleria Antonella Villanova, Florence (Italië)
2013 – Lahti, Galerie Pont & Plas, Gent (België)
2013 – Qi, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten)
2013 – Ruudt Peters, Qi, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland)
2014 – De sieraden van Annie Brouwer-Korf, Een bijzondere en persoonlijke collectie, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2014 – Kettingreacties, sieraden en fotografie van Claartje Keur, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2014 – Pronkstukken, de mooiste sieraden van hedendaagse ontwerpers, Gorcums Museum, Gorinchem (Nederland)
2014 – Qi, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2014 – Sala Arte, Museo del gioiello, Vicenza (Italië)
2014 – Unique by Design, Metropolitan Museum of Art, New York (Verenigde Staten)
2015 – Dusza, Galeria Sztuki, Legnica (Polen)
2015 – Jewellery 1970-2015, Österreichisches Museum für angewandte Kunst (MAK), Wenen (Oostenrijk)
2015 – Omarm & Omhels – 35 jaar Stichting Françoise van den Bosch, Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam (Nederland)
2015 – Ruudt Peters, I am, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland)
2015 – Ruudt Peters, Terram, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland)
2015 – Simbolo: Pensieri Preziosi 11, Oratorio San Rocco, Padua (Italië)
2016 – Beyond bling, contemporary jewelry from the Lois Boardman Collection, Los Angeles County Museum of Art (LACMA), Los Angeles (Verenigde Staten)
2016 – Cult, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch (Nederland)
2016 – Private Confessions, Tekeningen en sieraden van beeldend kunstenaars, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2016 – Seventies music-fashion-design, Gorcums Museum, Gorinchem (Nederland)
2016 – Terram, Galeria Thomas Cohn, São Paulo (Brazilië)
2016 – Terram – Iam, Galerie Spektrum, München (Duitsland)
2016 – 40 Jaar Ra, Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam (Nederland)
2017 – Big, Bold & Beautiful, Bloemlezing uit de CODA Collectie, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2017 – Bron, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2017 – Die Sammlung Bollmann – Schmuck von 1970-2015, Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau (Duitsland)
2017 – Jewelry of Ideas: Gifts from the Susan Grant Lewin Collection, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York (Verenigde Staten) (17 november 2017 t/m 28 mei 2018)
2017 – Lievelingen van Charlotte Bik, Museum Arnhem, Arnhem (Nederland)
2017 – Medusa, Bijoux et tabous, Musée d’Art moderne de la Ville de Paris, Parijs (Frankrijk)
2017 – Met passie verzameld, met liefde geschonken, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2017 – Pretty on pink, Graue Eminenzen des Schmucks, Schmuckmuseum Pforzheim, Pforzheim (Duitsland)
2018 – 21 Grams, Galerie Handwerk, München (Duitsland)
2018 – 21 Grams, Hangzhou Arts and Crafts Museum, Hangzhou (China)
2018 – Alles of niets, collectie Jurriaan van den Berg, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2018 – Bron, China Academy of Art, Hangzhou (China)
2018 – Bron, Eesti Tarbekunsti-ja Disainimuuseum, Tallinn (Estland)
2018 – Bron, Legnica Culture Centre, Legnica (Polen)
2018 – Finest Selection X2, Galerie Beyond, Antwerpen (België)
2018 – Jerven Ober Collection, Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam (Nederland)
2018 – Jewelry of Ideas: Gifts from the Susan Grant Lewin Collection, SCAD Museum of Art, Savannah (Georgia, Verenigde Staten) (4 oktober 2018 t/m 13 januari 2019)
2018 – Parašas/Signature, Signatarų namai, Vilnius (Litouwen)
2018 – Ruw & Rauw, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2018 – Show yourself, Design Museum Den Bosch, Den Bosch (Nederland)
2018 – These are a few of her favorite things, Jorunn Veiteberg’s jewellery collection, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (Noorwegen)
2018 – Uneasy Beauty: Discomfort in Contemporary Adornment, Fuller Craft Museum, Brockton (Verenigde Staten)
2018 – Vaarwel / Farewell, Galerie Nouvelles Images, Den Haag (Nederland)
2019 – 21 Grams, BeCraft, Mons (België)
2019 – 21 Grams, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2019 – 50 Lieblinge, Villa Bengel, Idar-Oberstein (Duitsland)
2019 – Amber & Leonardo, Galerie Door, Mariaheide (Nederland)
2019 – Body Control: Sieraden en mode op de grens van de mens / Jewellery and Fashion at the Boundaries of the Human Body, De Kerk, Arnhem (Nederland)
2019 – Bron, Designmuseo, Helsinki (Finland)
2019 – Bron, Museo del Gioiello, Vicenza (Italië)
2019 – De Keerzijde: Bloemlezing uit de CODA collectie, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2019 – Finest Selection X3, Galerie Beyond, Antwerpen (België)
2019 – Jahresend-Ausstellung, Galerie Spektrum, Karlsruhe (Duitsland)
2019 – Kabbala, Joods Historisch Museum, Amsterdam (Nederland)
2019 – Marjan Unger Tribute, Sieraad Art Fair (SAF), Westergasfabriek, Amsterdam (Nederland)
2019 – Shining on the Stage, Dutch Spirit, NoCC SPace, Shanghai (China)
2019 – Suctus, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland)
2020 – ArtWear, De Vishal, Haarlem (Nederland) (8 augustus 2020 t/m 6 september 2020)
2020 – Chronos, Bayerischer Kunstgewerbeverein, München (Duitsland)
2020 – Hope, uma Régua de Azul, Galeria Reverso, Lissabon (Portugal) (2 december 2020 t/m 22 januari 2021)
2020 – Nebula, Galerie Rob Koudijs, Amsterdam (Nederland) (31 oktober 2020 t/m 19 december 2020)
2020 – Nieuwe verleidingen, CODA, Apeldoorn (Nederland)
2020 – Radar Beeps, Danner Rotunde, Die Neue Sammlung, München (Duitsland)
2020 – Ruudt Peters / Henk de Vroom, Galerie Spektrum, Karlsruhe (Duitsland)
2020 – Schmuck 2020, München (Duitsland) Afgelast in verband met coronavirus
2020 – Schmuck 2020, Centre del Carme, Valencia (Spanje) Afgelast in verband met coronavirus
2021 – 40 Jahre Galerie Spektrum, Galerie Spektrum, Karlsruhe (Duitsland) (27 november 2021 t/m 23 december 2021)
2021 – As Above So Below (15 september 2021 t/m 15 29 oktober 2021)
2021 – Christmas Exhibition, Galeria Reverso, Lissabon (Portugal) (4 december 2021 t/m 21 januari 2022)
2021 – Chronos, Oratorio di San Rocco, Padua (Italië) (19 november 2021 t/m 6 februari 2022)
2021 – Karin Roy Andersson / Ruudt Peters, Galerie Spektrum, Karlsruhe (Duitsland) (11 september 2021 t/m 30 oktober 2021)
2021 – Nieuwe verleidingen, CODA, Apeldoorn (Nederland) (28 november 2021 t/m 6 maart 2022)
2021 – The Space In Between, Galerie Beyond, Antwerpen (België) (29 mei 2021 t/m 7 juli 2021)
2021 – Was ist Schmuck? Kreuz und Quer durch die Sammlungen, der ethnografische Nachlass Herion neu Präsentiert, Schmuckmuseum Pforzheim, Pforzheim (Duitsland) (5 december 2021 t/m)
2022 – 20 Year Anniversary Overview Exhibition, Ornamentum Gallery, Hudson (Verenigde Staten) (23 juli 2022 t/m 28 augustus 2022)
2022 – Art Karlsruhe, Karlsruhe (Duitsland) (7 juli 2022 t/m 10 juli 2022) (Galerie Spektrum)
2022 – ArtWear, Villa Bengel, Idar-Oberstein (Duitsland) (23 juni 2022 t/m 9 oktober 2022)
2022 – Chronos – Alte Säcke in Aktion, Villa Bengel, Idar-Oberstein (Duitsland) (14 oktober 2022 t/m 27 november 2022)
2022 – Van een wonderschone frivoliteit, CODA, Apeldoorn (Nederland) (13 november 2022 t/m 12 maart 2023)
2023 – 50 Anos do Ar.Co, Museu Nacional de Arte Contemporânea do Chiado, Lissabon (Portugal) (7 maart 2023 t/m 28 mei 2023)
2023 – Schmuck 2023, Internationale Handwerksmesse, München (Duitsland)
2023 – Schmuck 2023, Centre del Carme, Valencia (Spanje)
Gecureerde tentoonstellingen (selectie)
2011 – Look, Amalienstraße 45, München (Duitsland) (Caroline Van Hoek) (17 maart 2011 t/m 19 maart 2011)
Prijzen (selectie)
1993 – Only One Prijs (parfumflacon Passio)
2000 – Françoise van den Bosch Prijs
2004 – Herbert Hofmann-Preis
2005 – Marzee Prijs
2013 – Harry Tillie Prijs
2019 – Enjoia ‘T Professional Award
Opdrachten (selectie)
1973 – Serie Sieraad (in opdracht van Galerie Sieraad)
1974 – Sporttrofee, Provincie Friesland (Nederland)
1980 – Metrostation Kralingse Zoom, Rotterdam (Nederland)
1980 – Storthuis Stadsreiniging, Amsterdam (Nederland)
1984 – Politiebureau, Duivendrecht (Nederland)
1989 – Penning 150 jaar Nederlandse Spoorwegen (Nederland)
1991 – Object ter onderscheiding, VNO, Den Haag (Nederland)
1991 – Woningbouwproject Czaar Peterstraat, Amsterdam (Nederland)
1992 – Object voor de DSM Milieutechnologieprijs, Heerlen (Nederland)
1992 – Voorzittersdistinctief Stichting Armen de Poth, Amersfoort (Nederland)
1993 – Kerstpakket Woningbouwvereniging Het Oosten, Amsterdam (Nederland)
1994 – Sieraad in oplage, Stichting Kunstuitleen, Gelderland (Nederland)
1995 – Balustrade Cortile, Amstelveen (Nederland)
1995 – BNO Spoor, object ter onderscheiding, BNO, Amsterdam (Nederland)
1997 – Vinkhoek (alchemieproject), Kinkerstraat, Amsterdam (Nederland)
1998 – Bijbelwand, Oranjekerk, Amsterdam (Nederland)
1998 – Manchetknopen Megalomania Churchilliana, Amsterdam (Nederland)
1999 – Halssieraad voor Chi ha paura…?
Fontein Jheronimus Bosch Art Center, Den Bosch (Nederland)
Helix, Hoofddorp (Nederland)
2000 – Symbolen van klantvriendelijkheid, Gemeente Almere (Nederland) (herkenningsteken voor baliepersoneel van de gemeente Almere)
Verzamelde kunstenaars (selectie)
Paul Adie
Hans Appenzeller
Peggy Bannenberg
Alexander Blank
Aaron Decker
Patrícia Domingues
Iris Eichenberg
Benedikt Fischer
Adam Grinovich
Emmy van Leersum
Henk de Leeuw den Bouter
Helena Lehtinen
Urmas Lüüs
Suska Mackert
Kadri Mälk
Evert Nijland
Ted Noten
Charlotte van der Waals
Lam de Wolf
Residencies (selectie)
2001 – Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC), Den Bosch (Nederland)
Bibliografie (selectie)
10 Jaar Ra (1986). Amsterdam: Galerie Ra. OCLC 27263707
Aart, K. van (2017) ‘Een huis voor het sieraad, Interview met Liesbeth den Besten en Alexandra van Strien van Stichting Sieraden Collecties’. Boekman, jrg. 29, nr. 110, pp. 38-39. ISBN 9789066501430
Abellán, M. (2012) Contemporary jewelry, Limited edition. Barcelona: Monsa. ISBN 9788415223733
Afonso Santos, R. Crespo, P., Martin, L., Nuno, C. en Simões, N. (2008) Reverso, 1998-2008. Lissabon: Galeria Reverso. ISBN 97898920
Armbruster, B., Fior, R., Melo, A., Prudêncio, J. en Seabra, T. (2004) Ponto de encontro meeting point(s) 1978-2003 : 25 anos de intervenções no departamento de joalharia do Ar.Co = 25 years of interventions in the jewellery department of Ar.Co. Lissabon: Fundação Calouste Gulbenkian. ISBN 9726351537
Auch, M. (17 juni 2022) Essential jewels in a remote place. hedendaagsesieraden.nl.
Baas, F. (2013) Qi. Antwerpen: Voetnoot. ISBN 9789491738036
Barten, S., Dormer, P. en Drutt, H., (1994) Schmuck unserer Zeit 1964-1993, Sammlung Helen Williams Drutt. Zürich: Museum Bellerive. OCLC 216920614
Baumann, C., Gentille, T., Grant Lewin, S. en Ilse-Neuman, U. (2017) Jewelry of Ideas, The Susan Grant Lewin Collection. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905122
Beks, M. en Menkman, L. (1993) Amulet.
Berk, A. en Besten, L. den (2020) ArtWear Contemporary Jewelry NL. ISBN 9789090334431
Berkum, A. van (1989) Dedicated To. Amsterdam: Peters. ISBN 909002719X
Berkum, A. van (1991) Interno. Amsterdam: Ruudt Peters. ISBN 9080065218
Bertheux, M., Derrez, P., Linden, G. van der en Moolhuysen-Coenders, T. (2001) Onedel – Non-precious. Schiedam: Stichting Tekens en Ketens. ISBN 9071877612
Besten, L. den (1998) ‘k Zou zo graag een ketting rijgen, Claartje Keur’s collectie colliers & haar fotoportretten van de makers. Arnhem: Museum voor Moderne kunst Arnhem. OCLC 699181441
Besten, L. den (1 september 1993) Niet niezen, hoesten of wapperen graag! Het Parool.
Besten, L. den, Hout, M.J. van den en Kurvers, R. (2002) Change. Amsterdam: Voetnoot. 9071877655
Besten, L. den (2011) On Jewellery, A Compendium of international contemporary art jewellery. Stuttgart: ARNOLDSCHE Art Publishers. ISBN 9783897903494
Besten, L. den en Boot, M. (2002) Display, een voorstel tot Gemeentelijke Kunstaankopen. Amsterdam: Stedelijk Museum Amsterdam. ISBN 9050061583
Boot, M. (2002) Dutch Diversity 2002, Contemporary Jewellery. Londen: Lesley Craze Gallery. OCLC 314238263
Chadour-Sampson, B. (2019) Rings of the 20th and 21st centuries, the Alice and Louis Koch collection. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905160
Chambers Mills, R., Drutt, H., Gopnik, B., Lignel, B., en Tigerman, B. (2016) Beyond bling, contemporary jewelry from the Lois Boardman Collection. München: Prestel. ISBN 9783791355627
Damen, J. (2014) Pronkstukken, de mooiste sieraden van hedendaagse ontwerpers. Gorinchem: Gorcums Museum. ISBN 9789078251101
Dewald, G. (2000) Pneuma. Amsterdam: Voetnoot. ISBN 9071877477
Doornbusch, E. (18 september 2019) Hidden Treasures: review De Keerzijde. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (16 september 2019) Hidden Treasures, Review Of De Keerzijde, Bloemlezing CODA Collectie. Art Jewelry Forum.
Dressen, A., Heuzé, M. en Lignel, B. (2017) Medusa, Bijoux et Tabous. Parijs: Paris Musées. ISBN 9782759603473
Dressen, A., Heuzé, M. en Lignel, B. (2017) Medusa, Jewellery & Taboos. Parijs: Paris Musées. ISBN 9782759603749
Eickhoff, J. (7 maart 2022) Von Jubilar zu Jubilar. hedendaagsesieraden.nl.
Eickhoff, J. en Schliwinski, M. (2006) Plus 5. München: Galerie Spektrum. ISBN 3-924494-39-8
Elenskaya, M. en Decker, A.P. (2017) Bron, Ruudt Peters. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 3897904993
Es, S. van (12 november 2020) Challenging Jewellery – een samenwerking. hedendaagsesieraden.nl.
Exceptional jewelry (2013). Amsterdam: Pepin Press. ISBN 9789054961710
Gaspar, M. (2010) Anima. Amsterdam: Voetnoot. ISBN 9078068744
Groet, E. (22 januari 2022) Face. hedendaagsesieraden.nl.
Hölscher, P. (2020) Schmuck/Jewelry, Die Neue Sammlung Danner Stiftung. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905856
Hout, M.J. van den (1989) Kammen. Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9073124018
Houtman, M. (1 december 2021) Goudsmid? hedendaagsesieraden.nl.
Janssens, S. (2000) Symbolen van klantvriendelijkheid. Almere: Concerndienst Middelen en dienst Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken.
Jewels of mind and mentality, Dutch jewelry design 1950-2000 (2000). Rotterdam: 010. ISBN 9064503990
Joris, Y. (2002) 21 diademen voor Máxima / 21 tiaras for Máxima. Den Bosch: Museum het Kruithuis. ISBN 9065382720
Martens, H. (2000) Op de huid, sieraden uit de collectie. Arnhem: Gemeentemusea Arnhem. ISBN 90-72861-27-2
Metz, T. (1999) Vinkhoek. Amsterdam: Ruudt Peters. OCLC 84907023
Multiples heden verleden (1986). Amsterdam: VES. OCLC 36257696
Opstad, J. L. (1985) Smykker -85 / Jewellery -85. Trondheim: Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. ISBN 8290502044
Peters, R. (15 november 2021) Tank Toy cadeau: sieraden en bijzondere momenten. hedendaagsesieraden.nl.
Peters, R., Wu, Z. en Zhenghong, W. (2018) 21 Grams. China: China Academy of Art Press. ISBN 9787550318298
Ramljak, S. (2014) Unique by Design, Contemporary Jewelry in the Donna Schneier Collection. New York: Metropolitan Museum of Art. ISBN 9780300208764
Reinders, C.E.M. (2016) Re/defining jewellery, sieradencollectie CODA Museum. Apeldoorn: CODA. ISBN 978-94-6228-769-3
Sassen, J.H. (1995) Ouroboros. Amsterdam: Uitgeverij Voetnoot. ISBN 9071877280
Schmuttermeier, E. en Thun-Hohenstein, C. (2015) Schmuck 1970-2015, Sammlung Bollmann. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897904286
Sieraden, de keuze van Amersfoort (1997). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-02-6
Sieraden, de keuze van Apeldoorn (2001). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-07-7
Sieraden, de keuze van Arnhem (1999). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-04-2
Sieraden, de keuze van Nijmegen (1998). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-03-4
Sieraden, de keuze van Schiedam (2005). Nijmegen: Galerie Marzeee. ISBN 90-73124-14x
Sieraden, Images (1986). Amsterdam: VES. OCLC 313823758
Staal, G. (1997) Lapis. Amsterdam: Uitgeverij Voetnoot. ISBN 907187740X
Strauss, C. (1986) Verleden beelden. Alkmaar: Galerie Nieuwland. OCLC 220180804
The Marzee Collection: international contemporary jewellery (2009). St Andrews: Fife Contemporary Art & Craft. ISBN 0906272998
Unger, M. (2004) Het Nederlandse sieraad in de 20ste eeuw. Bussum: THOTH. ISBN 9789068683486
Unger, M. (1990) Joalharia Holandesa, Novidades da Holanda / News from the Netherlands. Amsterdam: Dutch Form Foundation. OCLC 315495184
Unger, M. (1992) Passio. Amsterdam: Uitgeverij Voetnoot. ISBN 9071877132
Veiteberg, J. (2021) The Jewellery Box Jorunn Veiteberg. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897906198
Veiteberg, J. (2006) Sefiroth. Nijmegen: Galerie Marzee. OCLC 777957171
Wyss, B. en Maurer Zilioli, E. (2016) Private Confessions: Drawing & Jewellery. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 978-3897904767
Links
• RKD Artists
• Wikidata
• Website
Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.
Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2016/10/28/ruudt-peters/